RTV Stichtse Vecht

Burendag Henk van der Griftpark Breukelen Noord

In het Jeugdhonk lagen de regenponcho’s al klaar, maar tegen alle slechte weersverwachtingen in bleef het zaterdag droog en scheen zelfs de zon. Een groep enthousiaste vrijwilligers verspreidde zich door het park en heeft keihard gewerkt om alle klussen af te krijgen.

Het hoofdthema was het vogelvriendelijk maken van het park en in samenwerking met de Vogelbescherming werden er nestkasten opgehangen.  Ook werden er eendenkooien geplaatst en vleermuiskasten opgehangen en de bijenstal werd schoongemaakt met de imker, zomaar een greep uit de vele werkzaamheden.

Het was verheugend om zoveel vrijwilligers te zien, in het bijzonder de groep jongeren die - geïnitieerd door Jeugd-Punt en de Streetcoach - hebben meegeholpen.

Bij de gezamenlijke lunch, aangeboden door de Wijkcommissie Breukelen Noord en muzikaal omlijst door het duo A & A, konden alle “buren” nader met elkaar kennis maken of de contacten aanhalen. En daar is Burendag ook voor:  “…omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt”.