Ludieke start kinderboekenweek in Nigtevecht

woensdag 02 oktober 2019 10.29 uur | laatst gewijzigd: woensdag 02 oktober 2019 09.33 uur | auteur: Samenwerkschool Nigtevecht

De samenwerkschool Nigtevecht, de Flambouw en de Tweemaster, heeft op dinsdagmiddag de Kinderboekenweek op originele wijze geopend. In een ruimteachtige sfeer kwamen twee verdwaalde astronauten de school binnen zweven, waar ze gelukkig een raket aantroffen die hen alsnog naar de maan kon brengen. Deze act paste helemaal in het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee.

Naast deze mooie opening staan er nog meer leuke activiteiten op het programma.  Zo doen de leerlingen mee aan de kilometer lees challenge. In een dinsdagmiddag gekozen koffer zit een reisbestemming met de daarbij behorende kilometers, dit is het aantal bladzijdes dat de klassen van de onder- en de bovenbouw moeten lezen. Aan het einde van de KBW wordt bekend gemaakt wie gewonnen heeft. 

Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen laat de leerlingen donderdagochtend aan een mooi spel meedoen rondom boeken en reizen. De kleuters van beide scholen gaan op donderdag 10 oktober met versierde voertuigen in optocht door het dorp. Die middag is er een afsluitende boekenmarkt in de centrale hal, waar belangstellenden boeken kunnen kopen.

De komende weken wordt in de klassen veel gelezen en geknutseld rondom het thema Reis mee.

De opening van de Kinderboekenweek is dit schooljaar het eerste project dat beide scholen samen hebben opgepakt. In de loop van dit jaar volgen er nog meer activiteiten waar ze samen hun schouders onder zullen zetten.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES