Bruidspaar Van Keuk-Anröchte uit Maarssenbroek 65 jaar getrouwd

maandag 07 oktober 2019 16.33 uur | laatst gewijzigd: maandag 07 oktober 2019 16.03 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Jan en Lydi Van Keuk-Anröchte vierden op 7 oktober hun 65 jarig huwelijk. Ze kregen bezoek van burgemeester Yvonne van Mastrigt, die het bruidspaar met een mooi boeket bloemen kwam feliciteren namens de gemeente Stichtse Vecht.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen op dansles. Ze bleken vlak bij elkaar in de buurt te wonen. De eerste keer dat ze samen uit gingen liepen ze op de Dam in Amsterdam en daar maakte een fotograaf een foto van het paar. Deze foto lieten ze de burgemeester vanzelfsprekend zien.

Jan van Keuk is een echte Amsterdammer, die met de nodige humor anekdotes vertelt. Zijn vrouw Lydi is in Parijs geboren.  Aan het einde van de 19 eeuw vertrok haar grootvader, die couturier was, met zijn gezin met 6 kinderen naar Parijs. Daar werd Lydi in 1934 geboren. Ze kwam als kind terug naar Nederland en maakte zich de Nederlandse taal. mét Amssterdams accent snel eigen. Het bruidspaar heeft twee kinderen, twee kleinkinderen, één achterkleinkind en een achterkleinkind op komst.

In zijn werkzame leven was Jan van Keuk schilder. Hij heeft heel bewust zijn bedrijf altijd klein gehouden en als hij leuk verdiend had, ging hij spontaan met zijn vrouw op vakantie. Zijn zoon heeft het bedrijf overgenomen. Als het druk is springt vader Jan nog wel eens bij. Enige tijd geleden ging het mis toen hij het schilderwerk nog even netjes wilde afwerken. Hij verloor zijn evenwicht en maakte een lelijke val waarbij hij ondermeer 9 ribben brak. De vitale Van Keuk herstelde bijzonder snel en zat bij het burgemeesters bezoek helemaal op zijn praatstoel.

In Amsterdam bewoonde het bruidspaar destijds een klein woninkje. De zoon van de Van Keuks was een goede wielrenner en zijn vader bracht hem met de auto naar de wedstrijden. In die tijd werd Maarssenbroek gebouwd en Jan van Keuk zag elke  keer de aanlokkelijke borden langs de A2. Het paar besloot naar Maarssenbroek te verhuizen en woont nogsteeds in het huis dat zij destijds betrokken.

Toen het bruidspaar 60 jaar getrouwd was, werden zij door waarnemend burgemeester Liesbeth Spies op het gemeentehuis uitgenodigd. Ze gaven toen een feest op een Jordaanboot. Bij hun 65 jarig huwelijk kwam waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt bij het bruidspaar thuis op bezoek en vieren ze hun bruiloft wat dichter bij huis met familie en vrienden.

Het paar is nog altijd dol op elkaar en hun geheim voor een lang en gelukkig huwelijk willen ze ook wel vertellen: ze zijn tevreden met hoe het valt in het leven en ze hebben eruit gehaald wat er in zit.

 

 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES