VV Maarssen VR1 knokt zich naar overwinning in Bavel

maandag 07 oktober 2019 17.09 uur | laatst gewijzigd: maandag 07 oktober 2019 16.19 uur | auteur: VV Maarssen

De vrouwen van VV Maarssen hebben hun derde competitieduel met 1-2 gewonnen van Bavel. Onder zware weersomstandigheden boog de ploeg in de slotfase een 1-0 achterstand om. De overwinning werd echter overschaduwd door de knieblessure die Linda van der Meijden opliep.

Maarssen VR1 startte de wedstrijd zonder de geblesseerden Nico Schat, Lisanne de Weert en Tanja van Gog. Ook topscorer Marieke Baas ontbrak, zij begon op de bank vanwege het missen van een training. Hierdoor was er voor het eerst een basisplaats voor jonkie Tessa de Langen.

In de openingsfase kregen beide ploegen een goede kans om tot scoren te komen. De thuisploeg raakte de lat uit een vrije trap en Nadja Wolters zag een inzet uit een corner goed gestopt worden door de keepster. In de 13e minuut sloeg bij Maarssen de schrik om het hart: sterspeelster Linda van der Meijden verzwikte bij een poging een bal te blokken haar knie en schreeuwde het uit van de pijn. Uiteindelijk moest ze ondersteund van het veld gedragen worden.

VV Maarssen was zichtbaar aangedaan door het voorval. De thuisploeg nam daarna het initiatief over en na een goede kans die voorlangs geschoten werden was het in de 27e minuut wel raak. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld werd scherp aangesneden en keepster Sanne van Impelen kon hem nog net tegen de paal tikken. In de rebound was ze echter kansloos: 1-0. Maarssen rechtte de rug en in het restant van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Bavel. Het leverde goede kansen op voor Nadja Wolters (2x) en voor de ingevallen Marieke Baas (2x), waarbij haar laatste poging op de paal belandde. Gescoord werd er echter niet, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand de rust ingingen.

In de tweede helft ging Maarssen door waarmee het de eerste helft geëindigd was, maar leek een kopie van vorige week in de maak. Werd er toen één doelpunt ten onrechte afgekeurd door een vlagsignaal van de grensrechter, vandaag werden er twee afgekeurd wegens buitenspel. Met name de tweede was zeer discutabel. En net als vorige week miste Maarssen ook dit keer kansen alleen voor de keepster. Zowel Sarina Pua als Lianne Grin wisten haar - oog in oog - niet te verschalken.

In de 72e minuut volgde dan toch de verlossing. Linksback Lizzy Bouwman veroverde een bal op het middenveld en stuurde meteen Sarina Pua diep. Die bleef dit keer wel koel voor de goal, omspeelde de keepster en schoof de bal in het lege doel: 1-1! Drie minuten later volgde een kopie van de eerste goal. Wederom was het Lizzy Bouwman die een bal veroverde op het middenveld en Sarina Pua diep stuurde. Dit keer was onze kleine tovenaar niet zelfzuchtig en legde de bal af op de meegelopen Anne Vroege. Zij kon hem zo in het lege doel schuiven (1-2)! In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog een goede kans, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 1-2.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES