Regionieuws: Eerste ScreenX-bioscoopzaal van Nederland geopend

woensdag 09 oktober 2019 14.53 uur | laatst gewijzigd: woensdag 09 oktober 2019 13.55 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Deze week is in Kinepolis Jaarbeurs door de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de eerste ScreenX-zaal van Nederland geopend. Deze gloednieuwe bioscooptechnologie creëert een 270 graden filmervaring door scènes uit te breiden naar de zijwanden van het theater.

Het door het Koreaanse CJ 4DPLEX ontwikkelde ScreenX is 's werelds eerste multi-projectie theatertechnologie en werd op filmbeurs ShowEast 2018 erkend als de 'Innovator van het jaar'. Van de 203 ScreenX-schermen ter wereld zijn er 22 in Europa geïnstalleerd, waarvan dus nu één in Nederland. 

Ultieme filmbeleving
Samen met de naastgelegen MX4D-zaal - waarin alle zintuigen op scherp worden gezet door bewegende stoelen, weersimulaties en geureffecten - geeft de ScreenX-zaal vorm aan de ambities van Kinepolis.

“Wij staan voor de ultieme filmbeleving,” aldus Jacqueline Aarts, Country Manager Box Office, Sales & Marketing van Kinepolis. “Na de reguliere laserprojectie, overtreffende Laser ULTRA-projectie en RealD 3D kunnen onze bezoekers vanaf aankomende week donderdag nóg een extra dimensie aan hun filmervaring toevoegen met MX4D en hun blik verbreden met het indrukwekkende ScreenX. Dat betekent in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht dus écht voor ieder wat wils en een filmbeleving van het hoogste niveau.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES