Heel Nederland Leest over Duurzaamheid

donderdag 10 oktober 2019 10.34 uur | laatst gewijzigd: donderdag 10 oktober 2019 09.38 uur | auteur: Bibliotheek AVV

Herfst, winter, lente, de natuur blijft prachtig door alle seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In deze tijd van klimaatverandering, smeltende ijskappen en milieuschade wordt de roep om Duurzaamheid steeds luider en duidelijker. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?

Over dit onderwerp gaan we in de maand november lezen en met elkaar in gesprek in bibliotheken door heel Nederland. Want Duurzaamheid is het thema van Nederland Leest.

Winterbloei van Jan Wolkers is het boek dat je deze maand cadeau krijgt van de Bibliotheek! Een boek vol verhalen over de schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid van de natuur. Genoeg stof dus om met elkaar in gesprek te gaan en zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Tijdens Nederland Leest, maar ook daarna organiseren we in de Bibliotheek AVV diverse activiteiten rondom Duurzaamheid, zoals het Repair Café waar kapotte spullen gerepareerd worden en een tweede leven krijgen of het Energieloket waar je terecht kunt met al je vragen over energiebesparing.

Meer informatie over Nederland Leest en andere activiteiten in de Bibliotheek: www.bibliotheekavv.nl.

Of neem een kijkje op de website van Nederland Leest: www.nederlandleest.nl.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES