Regionieuws: Beleef de herfst op de Nieuwkoopse Plassen!

donderdag 10 oktober 2019 10.39 uur | laatst gewijzigd: donderdag 10 oktober 2019 09.45 uur | auteur: Natuurmonumenten
Foto: René Koster

Het is herfst! De dagen worden korter en de bomen kleuren rood, geel en oranje. Dieren maken zich klaar voor de winter. Sommige vogels vertrekken naar het warme zuiden; anderen komen juist naar ons land om te overwinteren. In de herfst is er op Nieuwkoopse Plassen voor jong én oud van alles te doen!

Herfstvaartochten
Tijdens deze vaartocht ontdek je hoe mooi de Nieuwkoopse Plassen zijn in het najaar. Het is stiller, veel bladeren veranderen van kleur. Ontdek tijdens deze vaartocht welke vogels naar de warmere oorden vertrekken, en welke juist in Nieuwkoop overwinteren. Langs de waterkant kun je genieten van de prachtige herfstkleuren, bessen en vruchten. Er varen twee deskundige gidsen van Natuurmonumenten mee, die je alles kunnen vertellen dit bijzondere jaargetijde. 

18 oktober: OERRR Varen en speuren naar Vleermuizen
Een bijzondere avond van Natuurmonumenten en het IVN in Nieuwkoop. Voor alle kinderen van 9 jaar en ouder, die een echte vleermuizenkenner willen worden. Met de spannende speurtocht in de Heemtuin van het IVN leer je echt alles over de vleermuis. Daarna speuren we op de Nieuwkoopse Plassen vanaf de boot naar dwerg-, water- en meervleermuizen.

23 oktober: OERRR Watersafari
Tijdens de Watersafari van OERRR leer je alles over het ontstaan van de plassen en ga je op zoek naar dieren en waterplanten. Aan boord mag je op zoek gaan naar waterdiertjes. Wie vangt er de meeste met zijn schepnet? Ook struin je over een onbewoond eiland op zoek naar de mooiste paddenstoelen.

 Op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop vind je een overzicht van alle herfstactiviteiten.

Wie, waar en wanneer?

Voor wie:                           Voor iedereen.
Wanneer:                           Er wordt tot 31 oktober gevaren.
Waar:                                 Nieuwkoopse Plassen
Entree:                               Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES