Weergaloze Sarina Pua schiet VV Maarssen VR1 naar overwinning

dinsdag 15 oktober 2019 10.29 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 oktober 2019 09.34 uur | auteur: VV Maarssen

Maarssen VR1 heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van DSE. Een hoofdrol was weggelegd voor Sarina Pua, die beide goals voor haar rekening nam. Hiermee voegde ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar comeback.

Makkelijk ging het niet op Sportpark Daalseweide, al zag het daar in de eerste twintig minuten niet naar uit. VV Maarssen VR1 wervelde namelijk over het veld en speelde misschien wel z'n beste eerste twintig minuten van het seizoen. Hoog baltempo, strakke passing, snel van kant wisselen, druk op de bal, afvallende ballen die voor Maarssen waren. Alles zat erin. Het enige wat ontbrak was de passing in de eindfase. Hierdoor leverde het gigantische overwicht niet heel veel grote kansen op, al was Marieke Baas in de vijfde minuut wel dichtbij de openingstreffer met een schot dat nipt voorlangs ging.

Na deze sterke openingsfase zakte het spel van Maarssen wat in en werd de passing steeds slordiger. Zo leidde balverlies in de opbouw in de 25e minuut bijna de openingstreffer in van DSE. Oog in oog met keepster Sanne van Impelen aarzelde de spits van DSE echter te lang, waardoor Sanne nog kon ingrijpen. In het restant van de eerste helft waren er nog kansjes voor Anne Vroege en Nadja Wolters, maar het was allemaal net niet. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft begon Maarssen weer sterk, maar veel meer dan wat schoten van afstand leverde het niet op. Sterker nog, de beste kans was na vier minuten spelen voor DSE, dat bij één van hun sporadische uitbraken een 3-tegen-2-situatie niet goed uitspeelde. Een minuut later kwam keepster Van Impelen hard in botsing met een DSE-speelster. Ze keepte de wedstrijd nog wel uit (ruim 40 minuten), maar na afloop zou blijken dat ze twee pezen in haar duim gescheurd heeft en meteen in het gips moest. Een domper voor Sanne en we wensen haar dan ook heel veel sterkte toe met haar herstel.

Doordat de behandeling van Sanne de nodige minuten in beslag nam en daarna ook diverse DSE-speelsters bij bosjes omvielen, verdween alle schwung uit de wedstrijd. De bezoekers vonden het allang best, want leken tevreden met een punt. Maar voor Maarssen schreeuwde de wedstrijd om een impuls. Die kwam er in de 64e minuut. Centrale verdedigster Nico Schat - die nog geen hele wedstrijd aankon - vierde haar rentree na haar elleboogblessure. Hierdoor kon Lianne Grin doorschuiven naar het middenveld en Sarina Pua naar de voorhoede, waar ze het beste tot haar recht komt.

Dit leidde tot diverse kansen, maar de bal wou nog steeds niet goed vallen. Ook een mogelijke strafschop na een overtreding op Sarina Pua in het strafschopgebied werd niet gegeven door de scheidsrechter. In de 83e minuut volgde dan toch de beloning. Captain Nikita Theteroglou nam een aanloop voor één van haar fameuze verre ingooien. Zij bereikte Lianne Grin in het strafschopgebied, die knap wegdraaide en de bal voor het doel kreeg. Daar hield Sarina Pua goed oog op de bal en schoot hem met haar linkerbeen tegendraads binnen: 1-0! Twee minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Marieke Baas veroverde een bal op het middenveld en zette Sarina Pua alleen voor de keepster. Die hield het hoofd koel en wipte de bal geweldig langs haar heen (2-0). Gescoord werd er niet meer ,waardoor 2-0 tevens de eindstand was.

Komend weekend wacht de bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau. Deze wordt op zaterdag gespeeld.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES