Spectaculaire afsluiting kinderboekenweek Daltonschool Podium

zaterdag 19 oktober 2019 12.00 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 19 oktober 2019 11.03 uur | auteur: Daltonschool Podium

Op donderdag 17 oktober is op Daltonschool Podium de kinderboekenweek spectaculair afgesloten. Het thema dit jaar was ‘reis Mee’.

Boekie de Beer, een bekende van de kinderen is op dinsdag 2 oktober langs geweest op Podium. Hij was met zijn boekenbus op reis. Boekie heeft elke groep een vraag meegegeven waaraan zij konden werken. De groepen hebben zodoende onderzoek gedaan naar de verschillende soorten voertuigen, voertuigen uit het verleden en voertuigen in de toekomst. Tijdens de afsluitingsavond kwam Boekie kijken naar de resultaten van de kinderen. Dit keer kwam hij zonder boekenbus, maar met een bolderwagen. Naast Boekie waren ouders en andere belangstellenden welkom om aan de hand van een speurtocht de tentoonstelling in elke groep te bekijken.

Ook gaf elke rgroep een optreden over het thema ‘reis mee’. Er is genoten van een toneelstuk over de bus, een dans, een zelfgemaakt lied en van bedachte tegeltjeswijsheden. De leerkrachten sloten de optredens af met een fantastische dans. Het was een geweldige afsluiting van een leerzaam project.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES