RTV Stichtse Vecht

Doppen en deksels voor de Hulphonden.

Het begon allemaal op de basisschool van onze oudste. Ze hielden een actie voor het KNGF. Ze zamelden plastic doppen in, waar het KNGF een bedrag voor kreeg van het recycle-bedrijf. Van de opbrengst bekostigen zij de basis-opleiding van een hulphond.

Dit kan een blindegeleidenhond zijn, maar ook een hond die hulp biedt bij diabetes-patiënten, PTTS-patiënten of kinderen met autisme.

Ik vind het een prachtige manier van helpen, het kost me niets, het is goed voor ons milieu en toch kan ik daadwerkelijk iets betekenen. Toen de actie op school was gestopt, ben ik door gaan sparen. Ik vond een depot in Culemborg. Op dit depot zamelen ze ook metalen doppen en deksels is, dus de verzameling breidde zich uit. Inmiddels ben ik een officieel inzamelpunt geworden in Maarssen. En wat ben ik er trots op.

Onze middelste zoon zit nu op dezelfde basisschool als waar onze oudste op zat en voor de herfstvakantie ben ik daar alle klassen langsgegaan om hen om hulp te vragen. Wat zijn de klassen ontzettend enthousiast en actief in het sparen!

Graag vraag ik alle inwoners van Stichtse Vecht hun doppen en deksels bij mij in te leveren, want we kunnen echt een verschil maken!!!

Sanneke Kutchukhidze
Duivenkamp 745
3607 VD Maarssen
sanneke.koutchukhidze@gmail.com

Facebook : "Sanneke's doppen voor KNGF".

Archief foto: RTV Stichtse Vecht