'In 2020 onderhoud voor appartementen Bisonspoor'

woensdag 06 november 2019 17.11 uur | laatst gewijzigd: woensdag 06 november 2019 16.34 uur | auteur: Robbert Oelp

Bewoners van de appartementen van Winter Trust boven het winkelcentrum in Maarssenbroek klagen al jaren steen en been over de staat van onderhoud van de appartementen. De appartementen zijn op de vrije sector te huur. Volgens beheerder Winter Trust krijgen de appartementen in 2020 een onderhoudsbeurt en gaat het via een informatieavond huurders hierover begin 2020 informeren.

Achterstallig onderhoud
Bewoners van de appartementen boven het Maarssenbroekse winkelcentrum klagen al jaren steen en been over de in hun ogen achterstallige staat van het onderhoud. Met een renovatie van het winkelcentrum, business center en een omvangrijk nieuwbouwproject zien zij met enige vorm van jaloezie de mooiste plannen voorbij komen. Zij voelen zich door de beheerder in de kou gezet: 'Naar het winkelcentrum en de kantoren gaat alle aandacht uit en de huurders van de appartementen staan soms letterlijk in de kou,' aldus twee huurders van de appartementen in Maarssenbroek.

Achterstallig onderhoud CV-ketels
De bewoners maken zich al jaren zorgen over het slechte onderhoud van de appartementen maar met de naderende winter uiten zij hun ongenoegen over het onderhoud van de CV-ketels: 'Het laatste reguliere onderhoud is bij de meeste appartementen geweest in 2016. De cv ketels van de meeste appartementen zijn al zo'n 30 jaar oud. Volgens het huurcontract is de verhuurder verantwoordelijk voor onderhoud aan de cv ketels. Al een aantal jaren, 2 of 3, zegt Winter Trust de cv ketels te zullen gaan vervangen. Niet dus. De woningen bestaan gedeeltelijk uit dubbel glas, dus met een sterk verouderde ketel worden de verhuurders door die oude slecht werkende cv ketels op hoge energiekosten gejaagd.' Bewoners zijn inmiddels dan ook de wanhoop nabij.

In een reactie laat Winter Trust weten: 'De cv-ketels, die gevestigd zijn in de woningen op Bisonspoor komen uit verschillende jaartallen en zijn dus niet allemaal in één keer aangeschaft. Wij zijn ons ervan bewust dat deze cv-ketels weer een onderhoudsbeurt nodig hebben. Deze werkzaamheden staan ingepland in 2020 als onderdeel van ons meerjarenonderhoudsplan.'

Slechte communicatie
Volgens diverse bewoners is de communicatie slecht: 'De communicatie met Winter Trust is ronduit slecht te noemen. Voor klachten en onderhoud moeten de huurders zich sinds mei dit jaar wenden tot een extern bureau. Ook hiermee verloopt de communicatie niet naar behoren. Voor de meeste bewoners is de maat vol. Maar zoals eerder aangegeven is communicatie met Winter Trust zeer slecht. Bewoners hebben inmiddels de hoop laten varen dat er binnen zeer korte termijn iets aan de houding van de verhuurder gaat veranderen,'aldus een mail van een 2-tal huurders van de appartementen.

In een reactie laat Winter Trust weten zich niet te herkenen in deze situatie: 'Wij  herkennen onszelf niet in de beweringen dat de communicatie tussen ons en de huurders slecht is. Wij hebben een bedrijf genaamd CBRE voor kleine onderhoudszaken ingeschakeld die 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar zijn voor onze huurders. CBRE is een professioneel bedrijf die door verschillende bedrijven wordt ingeschakeld.'

Meerjarenonderhoudsplan
Volgens de beheerder zal er begin januari / februari 2020 een informatieavond worden georganiseerd voor de bewoners van de appartementen van Bisonspoor. Op die avond zal het plan van aanpak en de planning voor 2020 gepresenteerd worden. Welke onderhoudswerkzaamheden zullen worden uitgevoerd, is niet bekend.

Wonen op Bisonspoor
Het overdekte woningcomplex werd in 1981 in gebruik genomen. Op het complex staan 180 galerijwoningen. Twee-kamerappartementen zijn er vanaf € 580,00 per maand en een 4-kamer appartement is te huur vanaf € 990,00 per maand.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES