RTV Stichtse Vecht

Sinterklaas nadert Maarssen - Glutenvrije Piet - oproep voor veilige vaartocht

Hij komt, hij komt.....nog een paar nachtjes slapen en dan zal Sinterklaas samen met zijn Pieten voet aan wal zetten in Maarssen. Zaterdag 16 november om 13.30 uur is de aankomst in park Goudestein. Daar gaat Sinterklaas, namens alle kinderen van Maarssen en omgeving, ontvangen worden op het bordes van Goudestein. Vanaf 13.00u is het samen liedjes oefenen om Sinterklaas met zuivere klanken te kunnen binnenhalen. (Foto's Sinterklaasintocht Maarssen)

Route
De boot, met aan boord Sinterklaas en zijn Pieten, komt Maarssen binnen via de Vecht en passeert om 13.00 uur de Termeerbrug. De boot vaart via de Langegracht en Herengracht naar Goudestein.  Na de ontvangst op Goudestein, gaat Sinterklaas om 14.00 uur per koets verder naar Pieter de Hooghplein en de Plesmanpromenade. Op beide lokaties stapt Sinterklaas uit om de kinderen te ontmoeten. Vervolgens gaat de rit via de Rembrandtsingel, Nassaustraat en Kaatsbaan. De rijtoer eindigt op het Harmonieplein.  Sinterklaas heeft natuurlijk weer zijn perfecte eigen muziekpieten band meegenomen. TTH uit Hazerswoude. Vanaf 14.30 uur is er muziek op het Harmonieplein verzorgt door de locale muziek Piet. Je kunt daar schminken en natuurlijk meedansen met de dansgroep ‘X-clusivedance’ onder leiding van Jessica ter Reehorst. Om ongeveer 15.20u is Sinterklaas met al zijn Pieten op het plein. Om ongeveer 15.30 eindigt de intocht.

Glutenvrije Piet
Naast de reguliere pieten neemt Sinterklaas ook een glutenvrije piet mee: 'Eén van de Pieten heeft speciaal glutenvrije pepernoten bij zich. De kinderen kunnen deze Piet herkennen aan de groene ballonnen die Piet met zich meedraagt.'

Veilige vaartocht
Ook dit jaar komt Sinterklaas met twee boten door de gracht van Maarssen. Steeds meer sloepjes varen in het kielzog van Sinterklaas mee. Prachtig om te zien maar hou wel veilige afstand. Sinterklaas roept alle sloep varende inwoners op om zijn boot wel te blijven begeleiden maar ziet door de toename van meevarende sloepjes de veiligheid in geding komen. De fanatieke – veel al- papa’s-kapiteins willen zo dicht mogelijk bij de boot van Sinterklaas komen om zijn aan boord zittende kinderen goed zicht te geven.  Sinterklaas vraagt u vriendelijk: ‘doe dit niet, want anders mag ik niet meer door Maarssen varen en moet ik wel met de trein komen volgend jaar’.

Oproep aan alle meevarende boten: wil je alsjeblieft afstand houden en doe ieder aan boord van je boot een reddingsvest aan dan blijft het feest leuk en veilig!