VV Maarssen VR1 pakt koppositie en spreekt zich uit tegen schelden met kanker

maandag 11 november 2019 16.26 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 november 2019 15.33 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zondagmiddag de koppositie gepakt in de zondag-Hoofdklasse. Op eigen veld werd koploper Trekvogels met 4-0 verslagen. Alle goals vielen in de eerste helft na een wervelend Maarssens kwartiertje. Een mooie opsteker voor het Maarssense VR1-team, dat dit seizoen speelt voor KWF Kankerbestrijding. VV Maarssen VR1 maakt een statement tegen het gebruik van kanker als scheldwoord.

De vrouwen van VV Maarssen vinden het belangrijk om vanaf het voetbalveld maatschappelijk actief te zijn. Daarbij willen ze een voorbeeld stellen aan andere voetballers: schelden met kanker kan echt niet.
Nu het team koploper is geworden in de Hoofdklasse, is het een goed moment om dit statement kracht bij te zetten en andere teams op te roepen om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

VV Maarssen VR1 spoot zondag uit de startblokken, in de jacht op de eerste positie. Vanaf de eerste minuut werden de bezoekers opgejaagd en vastgezet op de eigen helft. Duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten. Het tempo lag in de beginfase zo hoog dat de toeschouwers ogen tekort kwamen. Het spel golfde op en neer, met Maarssen dat vol op de aanval speelde en Trekvogels dat twee keer heel gevaarlijk counterde via de snelle rechtsbuiten.

Keepster Colijn lijkt echter onpasseerbaar sinds haar comeback en redde in de 14e minuut fantastisch. Tussendoor had Maarssen nog een goal van Cynthia Buis afgekeurd zien worden wegens buitenspel en kreeg het ook nog diverse kleine kansen via de bij tijd en wijle weer ongrijpbare Sarina Pua.

En toen brak het Maarssens kwartiertje aan. In de 21e minuut opende Marieke Baas de score na een lange aanval die door Lianne Grin besloten werd met een haarscherpe voorzet achter de verdediging. Marieke rondde deze vervolgens geweldig af: 1-0. Een minuut later stond het al 2-0. De bal belandde na een ingooi van Lizzy Bouwman voor de voeten van Marieke Baas die de turbo erop zette en hem fantastisch afrondde in de korte hoek.

De beer daarna was los. Trekvogels was helemaal de kluts kwijt en Maarssen walste eroverheen. In de 34e minuut veroverde Sarina Pua een bal op het middenveld en gooide Marieke Baas de turbo er maar weer eens op. Ze vloog langs de hele verdediging van Trekvogels en rondde de kans weer koeltjes af. Een hattrick voor haar, binnen dertien minuten. Het leed was nog niet geschied voor Trekvogels, want drie minuten later stond het al 4-0. Sarina Pua werd diep gestuurd op rechts, sprintte haar tegenstandster eruit en hield goed het overzicht door de bal breed te spelen voor het doel. Daar werkte Anne Vroege de bal in twee instanties naar binnen: 4-0! En dat na 37 minuten spelen. Gescoord werd er niet meer voor de rust, waardoor 4-0 tevens de ruststand was.

De tweede helft kon schriftelijk afgedaan worden. VV Maarssen controleerde de wedstrijd, kreeg nog een enorme kans via een éen tegen één situatie van Sarina Pua met de keepster, en speelde hem verder zakelijk uit. Trekvogels kreeg ook nog twee grote kansen, maar Lisanne Colijn redde weer fantastisch en hield voor de tweede week op rij de nul.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES