Kinderburgemeester onthult schilderij op de Kameleon in Maarssenbroek

donderdag 21 november 2019 10.47 uur | laatst gewijzigd: donderdag 21 november 2019 09.50 uur | auteur: Basisschool De Kameleon

Het was maandag 18 november een spannende dag voor de kinderen op basisschool de Kameleon in Maarssenbroek. Die dag vond namelijk de onthulling plaats van een héél bijzonder schilderij.

Sinds dit schooljaar is de Kameleon een Vreedzame School. Belangrijk onderdeel hiervan is de Grondwet, waaraan iedereen zich dient te houden. Deze grondwet bestaat uit vier duidelijke regels. Bij iedere regel heeft de school een bijpassend schilderij. Drie schilderijen hingen al langer in de school, maar het vierde schilderij bestond nog niet.

Er werd een wedstrijd gehouden: wie bedenkt de beste tekening bij de regel: "Op de Kameleon werken wij aan zelfcontrole en rust in de school". Een jury, bestaande uit kinderen uit de groepen 5 t/m 8 en juf Karin Hulzebos, de directrice, kozen uit alle inzendingen een winnaar. Deze tekening werd door dezelfde kunstenaar die de eerste drie schilderijen heeft ontworpen tot schilderij gemaakt.

Bij een Vreedzame School gaat het er onder andere om dat kinderen mee leren en mogen denken over (belangrijke) dingen in en rondom de school. Wie staat daar nou nog beter symbool voor dan Merle, de kinderburgemeester van Stichtse Vecht? Het was dan ook een grote eer dat zij het schilderij kwam onthullen. Owen uit groep 8 bleek de grote winnaar en nam onder luid applaus van alle kinderen, ouders en leerkrachten het eindresultaat van zijn eigen idee in ontvangst.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES