Lichtjesavond Breukelen 2019

dinsdag 03 december 2019 10.44 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 03 december 2019 10.47 uur | auteur: Hans Schriever

Alweer voor het negende jaar is er in Breukelen een lichtjesavond, dit keer op vrijdag 13 december. Het is een mooie traditie geworden, zo in de aanloop naar Kerst. Enkele kerken zetten hun deuren weer wijd open. Een lint van licht verbindt de Pauluskerk, Pieterskerk en de Johannes de Doperkerk met elkaar. Met een ster van allemaal lichtjes op de Kerkbrink. In de kerkgebouwen zal muziek te beluisteren zijn en/of kan kunst of kerststallen bekeken worden.

In de Pieterskerk kan u genieten van o.a. orgelmuziek en een bijzonder fluit-ensemble; in de Johannes de Doperkerk kan u genieten van het koor Breukels Glorie, de mooie kerststal, het sprookje van het “Dickensville” dorp en met de grabbelton; en in de Pauluskerk kan u genieten van het Koperensemble Breukelen en de expositie over Apostel Paulus.

Deze dag is een van de kortste van het jaar, binnenkort worden de dagen weer langer met meer daglicht.
De 13de december wordt dit jaar ook “Paarse Vrijdag” genoemd. Elke tweede vrijdag van december is het sinds 2010 Paarse Vrijdag op de meeste scholen in Nederland. Het is een dag dat je de vanzelfsprekendheid van gender en seksuele diversiteit op je school viert door paars te dragen.

Deze mensverbondenheid benadrukken we ook met het lint van licht. Op deze manier staan we misschien allemaal even stil bij het feit dat we, ongeacht kleur of nationaliteit, met elkaar verbonden zijn en in vrede met elkaar samenleven. Met licht wordt aangegeven de verbondenheid en daar waar licht is, is de liefde van God. Op deze manier staan we misschien allemaal even stil bij het feit dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en in vrede met elkaar samenleven.

Kortom een dag dat het licht mag schijnen. Van 18.30 uur tot 20.30 uur zorgen de drie kerken voor een lint van lichtjes langs de Straatweg en u wordt uitgenodigd om op de Kerkbrink een lichtje neer te zetten opdat er een ster wordt gevormd. Een ster van hoop voor de toekomst.

U bent van harte welkom in de drie kerken en natuurlijk ook om te genieten van het verlichte pad en om eventueel een lichtje te leggen in de ster op de Kerkbrink.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES