DeZusters spectaculaire nieuwkomer in de Gault Millau

woensdag 04 december 2019 14.19 uur | laatst gewijzigd: woensdag 04 december 2019 13.23 uur | auteur: Buitenplaats Doornburgh

De prestigieuze restaurantgids Gault Millau waardeert Restaurant DeZusters met 14 punten en noemt het “een spectaculaire nieuwkomer.” Daarmee is het restaurant in Maarssen de hoogste binnenkomer in de provincie Utrecht. Chef Niels: “We zijn super blij dat we al binnen een jaar dit niveau hebben behaald.”

Restaurant DeZusters krijgt bij de vermelding naast de 14 punten ook nog een ‘hartje’ wat betekent dat het een lievelingsadres is van de gids. DeZusters opende een jaar geleden op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen aan de Vecht. Het restaurant is gevestigd in een voormalige klooster. Gasten eten in deze priorij aan het originele meubilair, omringt door hedendaagse kunst in een bijzondere architectuur.

Chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl serveren eten van hoog niveau, samengesteld met lokale producten volgens het table d’hôtes principe. Diverse ingrediënten komen direct uit de eigen binnentuin, het park op de Buitenplaats of van lokale leveranciers. De geschiedenis van de buitenplaats en de bijzondere architectuur van het gebouw zijn onderdeel van het diner bij DeZusters. Chef Roy Wiggers: “We zijn trots dat onze manier van koken op deze bijzondere locatie deze waardering van de Gault Millau krijgt. We nodigen iedereen uit om te komen proeven en deze plek te beleven.”

Bijzondere locatie
Tot 2016 woonden er nog enkele zusters in het klooster. De naam van het restaurant is een hommage aan deze bijzondere vrouwen. De priorij is gebouwd in 1966 en ontworpen door Jan de Jong, een toonaangevende architect van de architectuurstroming de Bossche School. Buitenplaats Doornburgh wordt momenteel ontwikkeld tot een buitenplaats voor kunst en wetenschap. In de priorij, waar Restaurant DeZusters is gevestigd, zijn ook tentoonstellingen, workshops en lezingen. Daarnaast is de locatie met het prachtige park ook te huur voor onder meer heisessies, een congres of bijzondere ontvangsten. Gasten kunnen genieten van kunst en aansluitend eten bij Restaurant DeZusters. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES