Kinderen CBS De Flambouw winnen de projectprijs tijdens de First Lego League

donderdag 05 december 2019 16.04 uur | laatst gewijzigd: donderdag 05 december 2019 15.07 uur | auteur: CBS De Flambouw

Voor de derde hebben de kinderen van de CBS De Flambouw meegedaan aan de First Lego league, een internationale wedstrijd gebaseerd op Lego, ontwerpen en presenteren voor leerlingen van 8-14 jaar.

Tijdens dit project, werd een sterk beroep gedaan op ieders creativiteit, samenwerken,  presenteren en uitwerken en verbeelden van de ideeën. En met resultaat want de kinderen van de Flambouw hebben dit jaar de Innovatieproject Award gewonnen.

Het idee dat hoge ogen gooide bij de jury bestond uit het vergroenen van daken in Nederland door daar voedsel op te vebouwen. De kinderen hadden hun idee uitgewerkt voor schuine en platte daken. Het commentaar van de jury: De kinderen van de Flambouw hebben aangetoond dat overbodige voedselproductie en het transport ervan opgelost kan worden door het verbouwen van voedsel op de vele daken in Nederland. De publieke zoektocht op het internet leverde een mooie website op. Het enthousiasme straalde ervan af tijdens de presentatie en daarmee zijn ze de terechte winnaars van deze prijs’’.

Afgelopen week kwam directeur van Dakmerk, Jeanine van Noordenne, naar de  Flambouw om de ideeën van de kinderen te horen. Dit project krijgt vast een mooi vervolg. Nieuwsgiering naar wat u kunt doen voor het milieu? Kijk op de website die de kinderen hebben gemaakt: www.bit.ly/fllmoestuin.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES