VV Maarssen 1 beslist wedstrijd tegen IJFC in slotfase

maandag 09 december 2019 19.00 uur | laatst gewijzigd: maandag 09 december 2019 18.05 uur | auteur: VV Maarssen

Tijdens de laatste thuiswedstrijd in 2019 van de mannen van Maarssen zat het venijn duidelijk in de staart. Tegenstander IJFC had halverwege de wedstrijd een op dat moment verdiende voorsprong genomen en leek onderweg naar een stunt. De net ingebrachte Sven van Vuuren dacht daar heel anders over en met een rake vrije trap en een schitterende assist kantelde de wedstrijd binnen tien minuten en pakte VV Maarssen 1 de belangrijke drie punten.

Na twee prima wedstrijden kon VV Maarssen met veel vertrouwen beginnen aan de topper tegen concurrent IJFC. Beide ploegen stonden met 19 punten op een met Delta Sports gedeelde tweede plek. Winst was voor beide ploegen daarom belangrijk, om bij te blijven in het spoor van koploper sv Loosdrecht. VV Maarssen speelde met de weer herstelde Marc van Rees centraal achterin. De ook weer beschikbare Jasper Attevelt en Sven van Vuuren namen echter nog plaats op de bank. Het verloop van de wedstrijd van vandaag liet maar weer eens zien hoe belangrijk een goede bank en ruime selectie is, want juist de wissels gaven VV Maarssen een zet in de goede richting en zorgden voor de ommekeer.

VV Maarssen had in het begin van de wedstrijd een licht overwicht en een grote kopkans van Wesley Suister had VV Maarssen op een vroege voorsprong kunnen zetten. Dit gebeurde echter niet en IJFC kwam steeds beter in de wedstrijd. Met veel inzet werd geprobeerd VV Maarssen vast te zetten en hoewel dit veel kracht kostte (wat verderop in de wedstrijd nog wel eens fataal zou kunnen worden), lukte dit goed en kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van de ploeg uit IJsselstein. Tot aan de rust werd er niet gescoord, maar na rust was het in de 67ste minuut IJFC dat een goede fase beloond zag worden met de 0-1 voorsprong.

VV Maarssen schakelde direct door naar plan B en bracht Sven van Vuuren als aanvaller. Met Jasper Attevelt inmiddels als aanjager op het middenveld erbij werd IJFC eindelijk terug gedrongen. Een vrije bal op een meter of 25 meter voor de goal werd opgeëist door Van Vuuren. De lastige trap met stuit was de keeper te machtig. De 1-1 op het bord en toen direct na de vrije trap de keeper van IJFC het veld moest verlaten met een rode kaart, rook VV Maarssen bloed.

Met nog 20 minuten te spelen stond de tegenstander met een man minder en had het ook nog eens met de krachten gesmeten in het eerste deel van de wedstrijd. De staf en spelers van VV Maarssen weten inmiddels dat het grashoofdveld van Maarssen met de maximale afmetingen voor veel teams een valkuil is. Conditioneel krijgen tegenstanders in de slotfase steeds meer moeite om het druk zetten en omschakelen vol te houden; met een man minder was dit voor IJFC ook vragen om problemen. Met een extra tactische omzetting werd Guillermo Rosalia een linie doorgeschoven, om nog meer druk op het middenveld te krijgen.

Toen VV Maarssen acht minuten na de gelijkmaker ook de 2-1 produceerde, was de wedstrijd gespeeld. Weer was het Sven van Vuuren die de hoofdrol opeiste. De routinier verzond een heerlijke pass tussen en achter de linies van IJFC en goaltjesdief Wesley Suister was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Ook de derde goal was een prooi voor Suister. Deze keer was het jongeling Nordin Zoufri die zich prima vrijspeelde, het overzicht bewaarde en Suister op maat bediende. De bal verdween snoeihard in de kruising en was het slotakkoord van een hectische slotfase. De volle tribune leefde hartstochtelijk mee en hoewel de toeschouwers geen goede wedstrijd zagen, gebeurde er van alles en dat maakte een hoop goed (als je tenminste niet voor IJFC was).

VV Maarssen houdt met deze overwinning zicht op koploper Loosdrecht (twee punten voorsprong) en staat nu samen met Delta Sports op een gedeelde tweede plaats. Aanstaande zaterdag wordt de laatste speelronde voor de winterstop gespeeld, uit bij Benschop. VV Maarssen zal nog een keer alles uit de kast moeten halen om bij het stugge Benschop te winnen. Zowel Delta Sports als Loosdrecht hebben zware wedstrijden op het programma staan; eventuele winst voor VV Maarssen zou wel eens een verrassende winterkampioen op kunnen leveren. Benschop vecht echter voor lijfsbehoud en heeft een thuisoverwinning hard nodig. De wedstrijd in Benschop begint om 14.30 uur.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES