VV Maarssen VR1 boekt overwinning in Sittard

dinsdag 10 december 2019 10.36 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 10 december 2019 09.40 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 0-1 gewonnen van Fortuna '54. In Sittard kroonde Marieke Baas zich tot matchwinner in een eenzijdig duel waarin Maarssen heer en meester was. Door de overwinning gaat de ploeg als nummer twee de winterstop in, op één punt achterstand van koploper Trekvogels.

Na de nederlaag van vorige week tegen Nooit Gedacht was het zaak voor Maarssen om niet verder achterop te raken en de eerste competitiehelft goed af te sluiten. Makkelijk beloofde dat niet te worden, met een busrit van 2,5 uur voor de boeg naar Sittard en met de nodige speelsters die kampten met blessures. Coach Griffioen had een verrassing: centrale verdedigster Nico Schat begon op het middenveld, haar plek achterin werd ingenomen door Nadja Wolters.

VV Maarssen VR1 begon messcherp aan de wedstrijd en vanaf de eerste minuut was het een stormloop op het doel van de Limburgers. Hierbij maakte Nico Schat haar uitverkiezing op het middenveld meer dan waar. Ze bracht - precies zoals de coach gehoopt had - meer dynamiek op het middenveld. Het leverde diverse kansen op, waarbij niet iedere kans even goed werd uitgespeeld. Van Fortuna had Maarssen de hele eerste helft niks te duchten. Het zat potdicht achterin bij Maarssen, met een excellerende Nadja Wolters die al haar duels won en daar waar nodig de boel opzweepte met een harde tackle. Ondanks het gigantische overwicht wist Maarssen niet te scoren in de eerste helft en zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers op.

In de tweede helft kende Maarssen een bliksemstart. De eerste de beste aanval was meteen raak. Lizzy Bouwman kreeg de bal na een ingooi weer voor haar voeten en slingerde de bal voor het doel. Daar liet Marieke Baas zien waarom ze topscorer is van Maarssen. Ze nam de bal eerst mee met het bovenbeen, om vervolgens snoeihard af te ronden in het dak van het doel: 0-1!

De thuisploeg zakte ondanks de achterstand helemaal in rond de eigen zestien en Maarssen kon het balletje heerlijk rond laten gaan. Met name rechtsback Anne van Dijk liet zich gelden en kwam een paar keer goed door. In het laatste kwartier ebde de concentratie weg bij Maarssen en kroop de thuisploeg wat meer uit z'n hol. Kansen leverde het niet op, want Fortuna wist de hele wedstrijd geen schot op doel te lossen. Toch blijft het altijd oppassen bij een marge van maar één goal. In de slotminuut kreeg Fortuna nog een vrije trap te nemen vlak voor de 16 van Maarssen. Gelukkig smoorde de bal in het strafschopgebied en gaf de scheidsrechter daarna direct het laatste fluitsignaal.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES