RTV Stichtse Vecht

Brandweervrijwilliger R.H.M. (Marcel) van Vliet uit Loenen aan de Vecht Koninklijk onderscheiden

De heer Marcel van Vliet uit Loenen aan de Vecht ontving zaterdag 14 december een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de brandweer Loenen aan de Vecht.

De Koninklijke onderscheiding behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd tijdens de kerstbijeenkomst van de brandweer uitgereikt door burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Marcel van Vliet heeft ruim 31 jaar als vrijwilliger klaar gestaan voor de brandweerpost Loenen aan de Vecht als manschap chauffeur en bevelvoerder. Burgemeester Van Mastrigt typeerde Van Vliet als “iemand die met gevaar voor eigen leven bij nacht en ontij een wezenlijke en belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de brandveiligheid in Loenen en daarbuiten”.

Daarnaast is Van Vliet actief geweest als algemeen bestuurslid en secretaris van de Vrijwillige Brandweervereniging Loenen aan de Vecht en zet hij zich in als vrijwillig verkeersregelaar, onder andere bij de jaarlijkse avondvierdaagse van Loenen aan de Vecht.

Marcel van Vliet zei dat je als brandweerman  of vrouw zonder steun van je thuisfront het werk niet kunt doeon. Zijn vrouw Miryam was uityerard aanwezig toen hij zijn Koninklijke onderscheiding opgespeld kreeg.

Foto met dank aan Edel van Slooten gemeente Stichtse Vecht