RTV Stichtse Vecht

Mannen van VV Maarssen als koploper de winterstop in

Het was nat, koud, winderig en donker in Benschop en verzorgd voetbal onder die omstandigheden was bijna onmogelijk. Maar VV Maarssen 1 deed zijn werk, pakte drie punten, zag de concurrentie punten verspelen en kon na afloop een feestje vieren omdat het als koploper de winterstop ingaat.

Hoewel er in de wedstrijdbespreking geen aandacht aan werd gegeven, wist iedereen natuurlijk wel dat concurrenten Loosdrecht en Delta Sports een zware uitwedstrijd op het programma hadden staan en wel eens tegen puntverlies op zouden kunnen lopen. VV Maarssen had ook geen makkelijke tegenstander in Benschop, maar op basis van de stand was men verplicht om de drie punten mee terug naar Maarssen te nemen.

De wedstrijd begon spectaculair met een uitbraak van Benschop, waarbij aanvoerder Ricardo Bakker met een uiterste krachtsinspanning een 100% kans voor Benschop verijdelde. In de tegenstroom ging spits Wesley Suister alleen op de doelman van Benschop af, maar ook hij kwam niet tot scoren. Daarna was het vooral hard werken van beide kanten en weinig goed voetbal. De spelers van VV Maarssen verdienden een groot compliment door de strijd niet uit de weg te gaan en met evenveel inzet als de thuisploeg op zoek te gaan naar de openingstreffer.

Het duurde echter tot net na de rust voordat VV Maarssen eindelijk op voorsprong kwam. Na een van de weinige behoorlijke aanvallen, hield Jasper Attevelt het overzicht en bediende hij Lucien Dors op maat. De routinier bleef rustig in de één op één situatie met de keeper en schoof de bal beheerst in de hoek. Na een korte onderbreking, omdat de weersomstandigheden nog verder verslechterden, ging VV Maarssen op zoek naar de bevrijdende 0-2. Het was de in de rust ingevallen Dion Gerritsen die attent was bij een fout van de keeper van Benschop en de bal ongehinderd in het lege doel kon plaatsen. Gerritsen bewees hiermee opnieuw zijn waarde, want het kan geen toeval zijn dat hij bij dit soort situaties altijd op het goede plekje staat. Daimios Damkalis en Ronald Wielinga werden nog gebracht voor de moegestreden Loed Keizer en Lucien Dors en VV Maarssen speelde de wedstrijd rustig uit.

Door het gelijke spel van koploper sv Loosdrecht neemt VV Maarssen op basis van een beter doelsaldo de koppositie over. Een prima uitgangspositie voor de debutant in de tweede klasse. We zijn nog niet op de helft van de competitie, maar langzaam ontwikkelt zich een kopgroep van vijf ploegen die zich gaan mengen in de strijd om promotie naar de eerste klasse. VV Maarssen heeft zich stevig in de kopgroep genesteld en na de winterstop zal de ploeg de basis willen leggen voor een goede start van 2020. Voorlopig kan Maarssen 1 genieten van de stand en een zeer geslaagd 2019.

Deze week sluit het team dit jaar af met een zaalvoetbaltoernooitje en kerstborrel bij sponsor Bar Bloemstede. In januari wacht een drukke voorbereiding met een eerste oefenwedstrijd op 4 januari en een zwaar trainingskamp in Marrakesh vanaf 9 januari.