Jaaroverzicht 2019

maandag 23 december 2019 23.36 uur | laatst gewijzigd: maandag 23 december 2019 22.39 uur | auteur: Eric Loman

Het RTV Stichtse Vecht jaaroverzicht 2019 bevat per maand de belangrijkste gebeurtenissen binnen onze gemeente.

Ambtelijk 2019

Het was weer een bewogen jaar. Niet alleen rouwden we om het verlies van onze burgemeester, ook oud-wethouder Jaap Verkroost ontviel ons in januari. In maart werd de leeggevallen wethoudersplek opgevuld door de PvdA. Kwam de weggestuurde wethouder van Lokaal Liberaal weer terug en werd hun partij de grootste in de raad door toevoeging met twee andere raadsleden. Verliet opnieuw aan het einde van het jaar een wethouder het college en werd op het einde van 2019 een voordracht gedaan voor een nieuwe burgemeester.

Sportief 2019

Uiteraard begint het jaar niet voordat er in diverse kernen een nieuwjaarsduik is genomen. Daarnaast was er voor de sportverenigingen ook voldoende te doen. Met name het Walking voetbal beleefde zijn eerste toernooi. De zwemvierdaagse werd voor de vijftigste keer gehouden. En voor de jonge polstokverspringvereniging werd er een mooi terrein aangelegd in Kockenen. De sportvelden rondom Zuilense Vecht kregen een opwaardering door middel van een mooie nieuwe ontwikkeling tot een sportpark samen met de gemeente Utrecht.

Cultureel 2019

Ook op cultureel gebied viel er in onze gemeente weer veel te beleven. Was het de vijfentwintigste keer dat Parkpodium Breukelen in de zomer alle thuisblijvers vermaakte of de vierentwintigste keer dat in Kockengen Koetstock werd gehouden. Slechts twee van de vele kunstuitingen die onze gemeente rijk is. 

RTV Stichtse Vecht

Wij zijn trots op onze gemeente en op alle activiteiten die - voornamelijk door het vele werk van vrijwilligers - in onze gemeente tot stand komen. Als wij op een van die activiteiten mogen komen om verslag te doen zien we hoe zeer mensen dit waarderen en maken wij met veel plezier en liefde rapportages. Ook in 2020 zal het team van RTV Stichtse Vecht weer proberen in alle kernen reportages te maken en onze web-site, radio of televisie te vullen met het moois en goeds dat onze gemeente heeft te bieden. 

Rest ons u als kijker, luisteraar of bezoeker van onze site een heel fijn kerstfeest en een zeer gelukkig nieuw jaar te wensen!

 

Namens alle vrijwilligers van RTV Stichtse Vecht

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES