Maarssense Langebaanschaatser Ties van Seumeren (15 jr) plaatst zich voor NK

zondag 05 januari 2020 12.04 uur | laatst gewijzigd: zondag 05 januari 2020 11.09 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Langebaanschaatser Ties van Seumeren (15 jr) heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap junioren-C. Afgelopen zaterdag bemachtigde de schaatser uit Maarssen een plek op het NK tijdens de regiowedstrijd in Alkmaar. (Foto ter illustratie)

De weersomstandigheden op de half overdekte baan van Alkmaar waren niet optimaal.  Ondanks de slechte omstandigheden waren een 6de plek op de 500 meter en een 3de plek op de 1500 meter goed voor een derde plaats in het eindklassement. Voldoende om zich rechtstreeks de plaatsen voor het NK.  Het NK wordt gereden op de overdekte ijsbaan van Enschede. In het eerste weekend van februari strijden 48 jongens en meiden in de leeftijd van 14-15 jaar om de nationale titel op de 500 en 1500 meter.

Ties is lid van Schaatsvereniging Utrecht en maakt deel uit van de C-selectie van de Schaatsacademie Utrecht. De Schaatsacademie Utrecht is het opleidingsteam die talentvolle schaatsers uit de regio Utrecht begeleidt en traint om het maximale uit hun schaatscarrière te halen. Naast hun schoolopleiding trainen de jonge sporters meerdere keren per week op de schaatsbaan in Utrecht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES