RTV Stichtse Vecht

CDA wijst gemeente op verkeerd tijdstip kerstboominzameling Vreeland

Woensdag 8 januari aanstaande organiseert de gemeente de jaarlijkse kerstboominzameling met loterij voor kinderen tot en met zestien jaar. Volgens het CDA dient echter het tijdstip voor de kerstboominzameling voor Vreeland aangepast te worden. Op de genoemde ophaaltijden (12.30 - 14.15 uur) zitten de kinderen van de enige school in Vreeland volgens het CDA nog op school.

Raadslid Pim van Rossum CDA heeft vragen aan de gemeente gesteld: 'Op de vernieuwde website van de gemeente lees ik dat 8 januari om 12:30 tot 14:15 kerstbomen gebracht kunnen worden, bij het Dorpshuis. Op de website van de enige school in Vreeland lees ik dat zij dan nog op school zijn; Op CSV Ridderhof wordt het 5-gelijke dagen model gehanteerd. Dit betekent dat alle leerlingen op alle dagen van 8.30 uur tot 14.15 uur op school zijn. Zij hebben twee keer een pauze van 30 minuten. Zij lunchen op school, samen met de andere leerlingen van de klas en de leerkracht.'

Door middel van de vragen verzoekt het CDA het tijstip voor Vreeland aan te passen. Daarnaast vraagt de partij zich af waarom de kerstboominzameling niet plaatsvindt in de kerstvakantie. Het is een ongeschreven regel dat de kerstboom met Driekoningen (zes januari) uiterlijk wordt weggehaald. Nederlanders hebben echter geen boodschap meer aan die ongeschreven regel. De meeste kerstbomen hebben dan al de huizen verlaten.