Grootse golfschoen ooit langs de A2 in Breukelen

donderdag 09 januari 2020 10.43 uur | laatst gewijzigd: donderdag 09 januari 2020 09.45 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht
Foto: Ruud TAAL

De recente verhuizing van het hoofdkantoor van golfschoen-ontwerper Duca del Cosma, van Vreeland naar Breukelen, zal automobilisten op de A2 inmiddels niet onopgemerkt zijn voorbijgegaan. (Foto: Ruud Taal).

Op het dak van het nieuwe kantoor in het industriegebied van Breukelen is een golfbal met een diameter van bijna 4 meter gehesen. Voor het pand staat, stevig vastgesnoerd, de grootste golfschoen ‘ooit’, een 10-meter lange reuzenuitvoering van het klassieke Duca del Cosma-model, de Kuba. Een ‘grotere’ relatie met de golfsport is nauwelijks denkbaar. Ook binnen het kantoor is de golfsport ruimschoots aanwezig, doormiddel van een state of the art golfsimulator kan je op maar liefst 60 internationale golfbanen spelen.

Duca del Cosma, mede-sponsor van het jaarlijkse KLM Open golftoernooi, begon de wereldwijde verkoop van de van oorsprong Italiaanse golf- en lifestyle schoenen drie jaar geleden in een bescheiden kantoor in Vreeland. Intussen is het aantal personeelsleden gegroeid tot meer dan veertig, zodat naar nieuwe huisvesting moest worden gezocht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES