Diamanten bruidspaar Zuidam-Goedhart uit Maarssen-dorp

dinsdag 14 januari 2020 17.18 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 14 januari 2020 17.18 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Henk en Bertha Zuidam-Goedhart vierden op 14 januari hun 60 jarig huwelijksfeest. Ook dit bruidspaar werd namens de gemeente Stichtse Vecht gefeliciteerd door burgemeester Yvonne van Mastrigt. Eerlijk gezegd stal bij dit bezoek het Jack Russeltje van de zoon des huizes de show. Het diertje mocht zich in de aandacht van hondenliefhebber Van Mastrigt verheugen.

Henk Zuidam en Bertha Goedhart leerden elkaar kennen bij de toenmalige snackbar Den Broere in de Breedstraat in Maarssen. Tegenwoordig zit apotheek Vechtevoort in het pand. Bertha ging daar met haar moeder een patatje halen en daar zag ze Henk staan.

Henk is een echte Maarssenees en Bertha komt uit Utrecht. Op haar 6e jaar verhuisde het gezin Goedhart naar Maarssen. Ze woonden achter Restaurant de Olifant op de Maarssenbroeksedijk. Na hun huwelijk woonde het paar in bij haar ouders en daar werd ook hun eerste kind geboren. Het bruidspaar heeft een dochter en een zoon, 2 kleinkinderen en een achterkleinzoon, op wie ze natuurlijk erg trots zijn.

In zijn werkzame leven was Henk Zuidam lasser bij Strukton en Bammens. Later heeft hij ook nog bij ’t Schuurtje en de Eendenkooi gewerkt. Bertha werkte 12 ½ jaar in Maria Dommer in de verzorging. Die ervaring kwam te pas toen het paar bij haar ouders in de straat kwam wonen en zij ging mantelzorgen voor haar moeder.

Het gezin Zuidam is helemaal gek van boten en ze hebben een eigen eiland op Loosdrecht, waar ze met hun boten heen gaan. Ze waren in het zomerseizoen altijd bij de Loosdrechtse Plassen te vinden. De zoon des huizes vertelt dat hij vaak op karper gaat vissen en hij laat de burgemeester vol trots foto van een joekel van een karper van ongeveer 27 kilo zien.

Het burgemeestersbezoek was weer snel voorbij. Na de gebruikelijke foto met het bruidspaar, vroeg de achterkleinzoon of de burgemeester nu van de koning kwam. Mevrouw van Mastrigt nam de tijd om het mannetje uit te leggen hoe dat zat en ze liet hem de bijzonderheden van haar ambstketen zien.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES