Trainingskamp Marrakesh goede basis voor tweede seizoenshelft VV Maarssen 1

dinsdag 21 januari 2020 16.11 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 21 januari 2020 15.14 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen 1 kende een drukke start van het nieuwe jaar. Om goed beslagen ten ijs te komen voor de spannende tweede seizoenshelft kreeg de selectie van VV Maarssen een druk voorbereidingsprogramma voorgeschoteld.

Drie serieuze oefenwedstrijden werden in winst omgezet. Daarnaast werd er niet alleen hard getraind op het veld, maar werden de spelers ook getest tijdens een zware work-out in de gym van Barberio Personal Training. Het hoogtepunt van de afgelopen weken was echter toch weer het vijfdaagse trainingskamp in Marrakesh, waar niet alleen plaats was voor trainen en een wedstrijd, maar het accent met name werd gelegd op de teambuilding en de speelwijze.

Vroege start 
Op zaterdag 4 januari begon het team al aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Met een grote selectie werd er bij tweedeklasser OSV een terechte 2-4 overwinning behaald. VV Maarssen maakte gebruik van alle spelers uit de ruime selectie en hierbij werd wederom zichtbaar dat de verschillen klein zijn en ook de vervangers van de te verwachten basis-elf al prima op dit niveau uit de voeten kunnen. Goals deze wedstrijd kwamen van de voeten van Wesley Suister, Ronald Wielinga, Nordin Zoufri en Lucien Dors. Ook op zondag 5 januari werd er gespeeld, maar deze keer was de tegenstand van een andere orde en werd tijdens de nieuwjaarsreceptie Oud VV Maarssen met 6-1 verslagen.

Work-out
De eerste echte trainingsweek begon in de Gym van oud-Maarssen-spits Tonnie Barberio. De spelers werden onder begeleiding van twee personal trainers onderworpen aan een pittige work-out en met spierpijn werd er koers gezet richting het trainingskamp in Marokko.

Trainingskamp in de zon
De mannen van VV Maarssen zijn voor de derde keer op rij afgereisd naar het gastvrije Marrakesh, waar onder ideale omstandigheden gewerkt kon worden.

Op de aankomstdag werd er direct getraind, onder een heerlijk zonnetje. VV Maarssen kent inmiddels goed de weg in de stad die veel te bieden heeft op het gebied van bezienswaardigheden, restaurants en het nachtleven. Elk jaar wordt het trainingskamp professioneler opgezet, met Herman Jansen als grote animator en Travel2Marrakech als begeleider ter plekke. Belangrijkste format van het trainingskamp is om de groep van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bij elkaar te houden. Na het gezamenlijke ontbijt in het hotel werd er getraind, gevoetbald en stond er oa een kart-middag op het programma. Elke avond werd er gemeenschappelijk gedineerd in één van de hotspots van Marrakesh, waar niet alleen goed gegeten kon worden maar spelers en staf ook konden genieten van een uitgebreid entertainmentprogramma. Natuurlijk bracht de selectie ook een bezoek aan de beroemde Medina en hadden de meeste spelers nog voldoende energie over om ook het nachtleven van Marrakesh (nog) beter te leren kennen.

Voor de oefenwedstrijd had men niet in het vliegtuig hoeven te stappen, want de ongeslagen koploper uit de derde klasse, Jonathan uit Zeist, was de tegenstander. Ook zij hadden hier de tenten opgeslagen. Na een geslaagd Pre-Match Dinner met de stafleden van beide clubs, boekte VV Maarssen een ruime 5-1 overwinning. Doelpunten kwamen op naam van Sven van Vuuren, Joery de Caes, Ronald Wielinga, Wesley Suister en Dion Gerritsen.

De overwinning werd uitbundig gevierd in restaurant Palais Dar Soukkar, waar de gehele selectie niet alleen liet zien goed te kunnen voetballen, maar ook op de dansvloer goed uit de voeten kon.

Winst op eersteklasser
Na een voorspoedige terugreis was het weer even wennen in het koude Nederland, maar ook hier werd scherp getraind. Afgelopen zaterdag werd de oefenserie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen WNC. De club uit Waardenburg komt al jaren uit in de eerste klasse en was daarom een mooie graadmeter voor VV Maarssen. In een doelpuntenspektakel zegevierde VV Maarssen uiteindelijk terecht met 5-4. Na een snelle openingsgoal via de sterk spelende Miquel Ballo, nam WNC het initiatief over en liep zelfs uit naar een 1-3 voorsprong. Voor rust had VV Maarssen echter weer orde op zaken gesteld en via Sven van Vuuren en Dion Gerritsen werd er gerust met een 3-3- gelijke stand. In de tweede helft domineerde VV Maarssen de wedstrijd en ging de bal ouderwets snel rond. Lucien Dors en Ronald Wielinga zorgden voor de overwinning en WNC deed in de slotminuten nog iets terug. VV Maarssen liet in deze wedstrijd zien mee te kunnen tegen een fysiek sterke en ervaren tegenstander (acterend op een hoger niveau) en zal zich met een goed gevoel gaan voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd tegen FC Almere.

De basis is de afgelopen weken gelegd, maar veel zal komende zaterdag afhangen van de start in eigen huis. FC Almere kende een moeizame start, maar door een goede serie is deze club opgeklommen op de ranglijst en een serieuze kandidaat voor het kampioenschap. Aanvang van deze topper in de tweede klasse is 14.30 uur op het eigen Sportpark Daalseweide.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES