Bruidspaar Bosch-Nijholt uit Maarssen 65 jaar getrouwd

donderdag 23 januari 2020 17.14 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 24 januari 2020 09.46 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Henk en Aafje Bosch-Nijholt zijn op 26 januari 65 jaar getrouwd. Henk Bosch (93) kan om gezondheidsredenen niet meer thuis wonen. Zijn vrouw Aafje (87) wandelt een paar keer per week de Hoge brug over om haar man te bezoeken. Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt kwam naar Snavelenburg om het bruidspaar op te zoeken.

Henk Bosch en Aafje Nijholt ontmoetten elkaar op een toneelavond van Werkspoor (Utrecht)  Het was in de watersnoodrampnacht van 31 januari 1953. Henk mocht Aafje na afloop naar huis brengen en aan het einde van dat jaar hebben zij zich, op tweede kerstdag, verloofd. Het bruidspaar heeft 5 kinderen 4 zoons en 1 dochter. Vorig jaar kreeg dochter Henriette een baan in Snavelenburg en zo kan zij op haar werk een beetje op haar vader letten. Er zijn ook nog 7 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Henk en Aafje komen beiden uit Zuilen en ze hebben altijd in Utrecht gewoond. In 1995verhuidsen ze naar Nieuwegein.

In zijn werkzame leven heeft Henk Bosch diverse dingen gedaan. Hij werkte  op een slachtplaats in Utrecht en later werd hij conciërge op Dr. de Visserschool voor MAVO in Utrecht. Aafje Bosch werkte als huishoudelijke hulp bij bakkerij André en de Laat in Utrecht.  Henk heeft altijd veel interesse in sport gehad, hij deed veel vrijwilligerswerk bij de sportvereniging (voetbal) en hij was vroeger scheidsrechter. Aafje was meer van de van creatieve dingen zoals breien en naaien. Beiden hielden ze van lezen.

Feestvieren zit er gezien de gezondheid van Henk niet in, maar Aafjes was zichtbaar blij met de mooie bos bloemen en de aandacht van de burgemeester.

 


 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES