Start Prokkel-netwerkbijeenkomst in Stichtse Vecht

donderdag 23 januari 2020 14.49 uur | laatst gewijzigd: donderdag 23 januari 2020 13.53 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Op woensdag 22 januari gaf wethouder Hetty Veneklaas samen met kinderburgemeester Merle Schweppe, het officiële startsein voor de Prokkel-netwerkbijeenkomst. Stichtse Vecht is gastgemeente van de Provincie Utrecht en organiseerde samen met het Sportpunt Stichtse Vecht deze bijeenkomst.

Ontmoeting
‘Prokkel’ staat voor een Prikkelende ontmoeting tussen mensen mét en mensen zónder een beperking. Kinderburgemeester Merle Schweppe zet zich dit schooljaar in voor kinderen met een beperking. Daarom opende zij samen met Hetty Veneklaas deze ochtend. De gemeente Stichtse Vecht had dit jaar de eer om gastheer te zijn van de netwerkbijeenkomst voor de provincie Utrecht. Met een dynamisch kennismakingsspel door ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking en vliegensvlugge netwerkrondes, werd de voorbereidingstijd tot de Prokkelweek in stijl afgetrapt.

Prokkelweek
De Prokkelweek wordt gehouden van 8 tot en met 13 juni 2020. De Prokkelweek stimuleert mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten. Om de afstand tussen hen te verkleinen. Om iets te veranderen in de gemeenschap waarvan ze deel uitmaken, zodat erna de maatschappij kan volgen. Tijdens de Prokkelweek staan activiteiten tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking centraal. Stichtse Vecht doet ieder jaar met twee teams mee met de sterrenslag.

Meer informatie
Ook geinteresseerd in prokkelen? Ga dan naar de website van de stichting Prokkel. Of neem contact op met Marieke de Bruin van het Sportpunt Stichtse Vecht door een e-mail te sturen naar marieke.de.bruin@stichtsevecht.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES