Succesvol GeschiedenisCafé over de Liefde van Toen

zaterdag 25 januari 2020 12.47 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 25 januari 2020 12.49 uur | auteur: Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Woensdagavond 22 januari vond het tweede GeschiedenisCafé plaats bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Het atrium was wederom omgetoverd tot een sfeervol bruin café, dit keer met een roze randje. De avond stond in het teken van de ‘Liefde van Toen’. Mark Traa, redacteur bij Quest, liet de goedgevulde zaal vrolijk lachen over de vertederende contactadvertenties uit begin vorige eeuw. Tijdens de pauze genoot men van een lekker lokaal drankje en werd uitgebreider ingegaan op het onderwerp met elkaar en met de spreker. Vervolgens vertelde Anton Cruysheer, archeoloog bij Erfgoed Landschap Utrecht over een middeleeuwse ring die gevonden is in de regio Tienhoven. Hij begon met de vraag: “Wat zou u doen als u zo’n ring zou vinden?” Daarop volgde een heel interactieve ideeën uitwisseling tussen publiek en spreker. De spanning werd goed opgebouwd en aan het eind van het verhaal verklapte hij wat voor ring het is. “Dit vond ik echt heel leuk”, was een van de commentaren na afloop. “Heel toegankelijke onderwerpen en leuk dat de inrichting er op aangepast is. Er was tussendoor tijd om er over te praten, dat was goed.”

Vier maal per jaar GeschiedenisCafé bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen
Het GeschiedenisCafé is een ontmoetingsplek voor liefhebbers van (regionale) geschiedenis, een platform om elkaar te informeren en inspireren. Tijdens het GeschiedenisCafé praten we met bezoekers, historici en onderzoekers over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de oudheid tot het heden, van  landelijk  tot lokaal. Erfgoedpartners,  onderzoekers  en  leden  van  historische  verenigingen  zijn  als redactie nauw betrokken bij de totstandkoming van de avonden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES