RTV Stichtse Vecht

Afscheid waarnemend burgemeester en verder praten over Planetenbaan

De gemeenteraad stond op dinsdag 28 januari uitvoerig stil bij de plannen om kantoorpanden op de Planetenbaan om te bouwen naar 1.500 tot 2.300 woningen. Tien insprekers vroegen aandacht voor de toerit van de Fluorweg naar de Zuilense Ring. Op woensdag 2 januari werd de raadsvergadering voortgezet over bouwen in Nieuwer ter Aa, het aanstellen van een vierde wethouder en de kap van vier bomen in Breukelen. Op het einde van de tweede vergaderavond nam burgemeester Yvonne van Mastrigt afscheid. Op 6 februari wordt de nieuwe burgemeester Ap Reinders geïnstalleerd.

Plan Planetenbaan nog niet akkoord
De negen insprekers over de toerit naar de Zuilense Ring en het toenemende verkeer, een discussie over het mogelijke vertrek van het bedrijf Fijutsu, het parkeren, de bouwhoogte en de woningmix leidde op het einde van de dinsdagavond tot de conclusie dat er opnieuw in de commissie over de plannen moet worden gesproken.

Woningbouw Nieuwer ter Aa
De gehele raad bleek gevoelig te zijn voor het pleidooi van de dorpsraad voor woningbouw in Nieuwer ter Aa. Omdat het lijkt dat de provincie ook medewerking zal verlenen, werd een motie aangenomen waarin het college de opdracht kreeg de mogelijke woningbouw, samen met de dorpsraad en provincie te onderzoeken.

Nog geen vierde wethouder
De stemming over een motie om een opvolger te zoeken voor de vertrokken GroenLinks-wethouder Linda van Dort staakte ( 15 – 15). Dit betekent dat er begin maart opnieuw moet worden gestemd. Het college kreeg wel de opdracht om het bestaande collegewerkprogramma te evalueren.

Kernbinding Loenen aan de Vecht
Alle fracties steunden een motie om voortaan ook kernbinding vast te stellen voor Loenen aan de Vecht. Dit betekent dat inwoners van Loenen meer kans krijgen om een huis in het eigen dorp te huren. 

Bomenkap Stinzenlaan en Keizerskroon
Inwoners van de Breukelse Stinzenlaan en Keizerskroon vechten al meer dan een jaar voor de kap van vier eiken vóór hun appartement. De bomen nemen licht weg en de wortels zorgen er voor dat de stoeptegels omhoog komen. De meerderheid van de raad beoordeelt dit als een onveilige situatie en nam een motie aan om de eiken te kappen en te vervangen door kleinere bomen.

Afscheid burgemeester
Na twee lange vergaderingen nam waarnemend burgemeester Yvonne van Mastigt afscheid. Ze werd toegesproken door plaatsvervangend raadsvoorzitter Frank van Liempdt. Op donderdag 6 februari wordt de nieuwe burgemeester Ap Reinders geïnstalleerd tijdens een buitengewone raadsvergadering op Nijenrode