RTV Stichtse Vecht

Lokaal Liberaal wil duidelijkheid over komst centraal afvalscheidingsstation

Raadslid Frank van Liempdt heeft vragen aan het college van B&W gesteld over de wens van het college om de realisatie van het centrale afvalscheidingsstation voor Stichtse Vecht te versnellen.

Volgens van Liempdt bestaat die genoemde wens van het college: 'In de college notulen van 21-1 staat het volgende besluit: Het college spreekt de wens uit voor een versnelling van de realisatie van het afvalscheiddingsstation. De portefeuillehouder zegt dit toe te onderzoeken.’

Lokaal Liberaal vraagt zich of er al een plan en tijdslijn op de plank ligt en wil weten wanneer het nieuwe afvalscheidingsstation wordt gerealiseerd. 'Graag ontvangen wij z.s.m een overzicht van de bestuurlijke acties en voortgang aangaande het afvalscheidingsstation,’ aldus Frank van Liempdt in de gestelde vragen. 

Het nieuwe gemeentelijke afvalstation zou volgens de eerdere plannen in 2022 gerealiseerd moeten zijn. Eerder in 2018 besloot de gemeenteraad dat het station op een nader te bepalen locatie in het geografische midden van de gemeente zal worden gerealiseerd. Een locatie in of nabij Breukelen. De huidige stations in Maarssen-Dorp, Loenen aan de Vecht, Breukelen en Kockengen zijn verouderd. Ze voldoen inmiddels niet meer aan de wettelijke eisen.