RTV Stichtse Vecht

Crowdfunding voor webcam ooievaarsnest Kockengen

Al enkele jaren broedt er achter op het erf van een familie in Kockengen een paartje ooievaars. Een prachtig gegeven, waar we als Natuurgroep Kockengen (NGK) trots op zijn.

Vanuit de Natuurgroep Kockengen is er nu een ledeninitiatief gestart om een webcam te plaatsen bij het nest zodat iedereen de broedende ooievaars kan volgen. Hoe leuk is het om van dichtbij te kunnen zien hoe de jongen groot gebracht worden.

Voor een goede, degelijke oplossing met goede kwaliteit beelden is ongeveer 2500 euro benodigd en daarvoor is de Natuurgroep een crowdfundingsactie gestart.

Wie meer wil weten kan naar natuurgroepkockengen.nl/onze_ooievaars. Hier kan ook gedoneerd worden. Uiteraard kan je bijdrage ook gestort worden op: NL34ABNA0949506079 Ver. Natuurgroep Kockengen. Let op: de actie loopt tot 1 maart 2020 en er zijn leuke tegenprestaties voor jouw donatie!

Heb je vragen over deze actie?
Dan kun je contact opnemen met de voorzitter Pieter Hielema (pieter.hielema@natuurgroepkockengen.nl) of bestuurslid Annemieke van Steenis (annemieke.van.steenis@natuurgroepkockengen.nl)

Disclaimer
De natuur is de natuur – ook al hebben de ooievaars de afgelopen jaren het nest uitgekozen om te broeden. Er is geen garantie dat dit ook in 2020 het geval zal zijn.

Foto: Ed Smid