Het bruist van de energie op basisschool de Bijenschans!

maandag 10 februari 2020 17.34 uur | laatst gewijzigd: maandag 10 februari 2020 17.44 uur | auteur: OBS de Bijenschans

De kinderen van groep 8 van basisschool de Bijenschans hebben vorig jaar de a.s.r. scholen challenge gewonnen (€ 12 500,- ). De officiële opening van de energiefietsen en keuken was vrijdag 7 februari.

 Kinderen wekken nu zelf stroom op met een energiefiets
Een basisschool is de plék bij uitstek om kinderen bewust te maken van het milieu en te leren hoe ook zij kunnen bijdragen aan een schonere planeet. Daarom heeft basisschool de Bijenschans met hulp van kinderburgemeester Merle, haar nieuwste aanwinst met trots officieel geopend. Afgelopen vrijdag werd namelijk de nieuwe energiefiets in gebruik genomen.

De knalgele energiefiets past niet alleen mooi bij een school waar duurzaamheid en techniek veel aandacht krijgt, maar hoort ook bij onderzoekend en ontdekkend leren. De leerlingen uit groep 8 onderzochten en bedachten een plan voor een duurzame keuken waarbij energie wordt opgewekt door een energiefiets! Duurzaam en innovatief en daardoor het winnende idee in de a.s.r. scholen challenge! Met het prijzengeld van € 12.500,- is niet alleen de keuken daadwerkelijk gerealiseerd, maar kunnen kinderen nu dus ook op de elektrische fiets zelf stroom opwekken. Zo kunnen ze de groenten die ze al in de schooltuin kweken, verwerken tot de heerlijkste gerechtjes. Leerzaam, duurzaam en vooral ook gewoon lekker!

Nieuwsgierig geworden? Vlieg gerust eens binnen en voel hoe het bruist van de energie op de Bijenschans, in het hart van Breukelen! Laat u even weten dat u komt, via www.debijenschans.nl of bel: (0346) 26 13 49. Tot ziens!  

 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES