Getuigen gezocht van brutale velgen-diefstal in afgesloten parkeergarage Safariweg.

dinsdag 11 februari 2020 16.41 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 februari 2020 17.16 uur | auteur: Richard Jannes

In de parkeergarage voor appartementen en Monkeytown aan de Safariweg in Maarssenbroek is een wel hele brutale diefstal gepleegd. In de nacht van maandag op dinsdag zijn alle 4 wielen onder een auto weggenomen, waarbij gebruik is gemaakt van het standaard autogereedschap dat in de kofferbak was opgeruimd.

Daar sta je dan wel even te kijken.. je auto zonder wielen.. De eigenaresse die haar spaargeld in haar eigen lievelingsauto had gestoken, dacht veilig geparkeerd te staan vanwege de storm. Ook wordt de garage dagelijks om 19.00 uur afgesloten, waardoor vreemden niet zomaar binnen kunnen komen. Dubbel veilig zou je denken.. Maar het tegendeel is waar. 

In de nacht van maandag op dinsdag is in de garage onder het appartementencomplex, direct tegenover station Maarssen, het slot van de kofferbak eruit gesloopt en is met het aanwezige gereedschap in de kofferbak de auto opgekrikt, slotbouten en wielmoeren losgedraaid en de wielen meegenomen. De auto is half opgekrikt achtergelaten, leunend op de remschijven. 

De politie is inmiddels ook ter plaatse geweest en gaat aan de slag met de eventuele videobeelden, maar helaas was de beveiligingscamera weggedraaid. Zij zijn wel dringend op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES