Bewonder de Stinzenflora in de tuinen van Slot Zuylen

donderdag 13 februari 2020 12.53 uur | laatst gewijzigd: donderdag 13 februari 2020 11.59 uur | auteur: Slot Zuylen

De tuinen van Slot Zuylen komen weer in bloei en staan binnenkort vol met sneeuwklokjes, lenteklokjes, boerenkrokussen, anemonen en allerlei andere knol-, bol- en wortelstokgewassen. Wil je deze prachtige tuinen bewonderen en meer leren over de stinzenplanten? Vanaf 16 februari kunt u mee met de Stinzenrondleidingen.

Stinzenrondleidingen
Terwijl de rest van de natuur nog in winterrust is, steken sneeuwklokjes, lenteklokjes, boerenkrokussen, anemonen en allerlei andere knol-, bol- en wortelstokgewassen hun bloemen alweer boven de grond uit. In de Engelse Landschapstuin van Slot Zuylen kunt u deze Stinzenflora vanaf zondag 16 februari om 14.00 uur onder begeleiding van een deskundige tuingids komen bewonderen. Laat u rondleiden door de tuinen, kom alles te weten over deze bijzondere planten en leer meer over de diverse tuinstijlen. Natuurlijk gaat u ook langs de beroemde monumentale slangenmuur, voor een complete beleving van het buitenleven van het Slot.

Over de Stinzenplanten
Stinzenplanten is een in Nederland, (en Noord Duitsland), gangbare benaming voor een groep bijzondere planten, die vroeger veelal uit verre landen werden gehaald en vooral op buitenplaatsen werden aangeplant. Het woord Stins komt uit Friesland, waar het stenen huis betekent. Dit waren vaak stenen huizen van landgoederen en buitenplaatsen die in eigendom waren van de adel en andere aanzienlijke heren.

Aanvullende informatie
Evenement: Stinzenrondleidingen
Data: rondleidingen worden aangeboden op zondag 16 februari, zondag 1, 15 en 29 maart en zondag 5, 12 en 26 april om 14.00 uur. Vanaf mei t/m september zijn de tuinrondleidingen iedere zondag.

Entree: volwassenen € 6,75, kinderen € 3,50. (rondleidingen zijn niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.)

Reserveren: in verband met de beschikbaarheid van de tuingidsen wordt u verzocht minimaal 24 uur van tevoren te reserveren via info@slotzuylen.nl.

Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen

Toegankelijkheid: Het slot is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 12. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES