Regio zaterdag 14 maart: Vocalgroep Choral presenteert ‘Etty’

donderdag 13 februari 2020 15.15 uur | laatst gewijzigd: donderdag 13 februari 2020 15.32 uur | auteur: Vocalgroep Choral

Een voorstelling over het leven van Etty Hillesum, een joodse vrouw die velen geïnspireerd heeft met de door haar nagelaten dagboek en en brieven.

Vocalgroep Choral presenteert met ‘Etty’ een voorstelling over het leven van Etty Hillesum, een joodse vrouw die velen geïnspireerd heeft met de door haar nagelaten dagboek en en brieven. Haar leven wordt gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar joodse afkomst en de Tweede Wereld oorlog. Etty beschrijft in haar werk een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God.

Etty Hillesum, ontmoet in februari 1941 de Duitse psychiater Julius Spier. Hij inspireert haar dagboeken te schrijven waar door wij
deelgenoot zijn geworden van haar leven en van haar gedachtewereld. In juli 1942 accepteert ze een baantje bij de Joodse Raad. Later werkt ze in het doorgangskamp Westerbork als medewerkster sociale verzorging van ‘door trekkenden’. Ze raakt ervan overtuigd dat ze daar eindelijk in praktijk kan brengen waar ze innerlijk naar toe gegroeid is: het belangeloos, zonder oordelen, liefdevol helpen van anderen. Op 29-jarige leeftijd wordt Etty in 1943 in Auschwitz om het leven gebracht.
Meer info over Choral vindt u op: www.vocalgroepchoral.nl

Zaterdag 14 maart, 20.00 uur
Kruiskerk Woerden, Mesdagplein 2,
bij winkelcentrum Tournoysveld
Toegang vrij, collecte na afloop

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES