Nieuw radioprogramma op zondag: Oud is Goud!

donderdag 20 februari 2020 19.34 uur | laatst gewijzigd: donderdag 20 februari 2020 20.59 uur | auteur: Richard Jannes

Vanaf aanstaande zondag is op het radiokanaal van RTV Stichtse Vecht een nieuw wekelijks programma te beluisteren. Om 14.00 uur start het 2-uur durende radioprogramma Oud is Goud, gepresenteerd en samengesteld door Rico van Amstel en Jo de Graaf.

Het format is voornamelijk classics van de jaren 50, 60, 70, 80 en 90. Verder informatie over de artiesten, hitnoteringen en de plaat en z'n verhaal. Ook gaan de heren terug naar een top 10 uit de Top 40 van toen. Drie platen uit die Top 10 zullen gedraaid worden (bijvoorbeeld de Top 10 van 6 januari 1978).

Over de programmamakers:

Rico van Amstel, begon zijn carriëre bij de radio en kwam in de jaren 90 o.a. bij Stadsradio Rotterdam, Stadsradio Den Haag en Radio NRG terecht, daar heeft hij zijn basis gelegd. Later werd het allemaal professioneler en kwam hij in de "zero's" terecht bij o.a. Baja Radio, Coastline FM (regionaal), Hotradio (regionaal), Radio 8FM, Radio Decibel (Heiloo), Falcon Radio (regionaal), Den Haag FM, Regio FM, Radio Mi Amigo, Radio 192 en Holland FM Spanje.

In de jaren 90 verzorgde hij een periode drive in shows voor Mouse Music Service (Mouse Bookings), waar hij discoshows presenteerde voor o.a. Radio 538, Veronica, Tros, Sanyo en Radio 10 Gold. Met Jo de Graaf presenteert hij nu het programma Oud Is Goud! 

Jo de Graaf is net zoals zo vele radio Jocks ook uit de tijd van de’ piratenzenders’… begin 80er jaren. Radio Atlantis, Radio Amerika, Free radio Rotterdam, Radio Palermo, Baja Radio… Vele uren werden er doorgebracht om de luisteraars te vermaken. Na 30 jaar als professionele DJ in Club(s), 18 jaar Resident DJ / Owner van de Baja Beach Club R´dam en het produceren van platen, is hij weer terug bij waar het ooit begon.. achter de microfoon op de radio!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES