Gemeentelijke belastingaanslag onderweg

vrijdag 21 februari 2020 07.52 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 21 februari 2020 07.55 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Deze en volgende week wordt de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag verstuurd. Gemeente Stichtse Vecht: 'Je krijgt dit jaar voor het eerst de aanslag van BghU. Stichtse Vecht heeft de heffing en invordering van de lokale belastingen uitbesteed.'

Gecombineerde aanslag
Als je in Maarssenbroek, Kockengen of in (een deel van) Oud- Zuilen woont, krijg je vanaf 2020 één gecombineerde aanslag voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen. Dit is het verzorgingsgebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Alle overige inwoners die de aanslag van het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht krijgen blijven 2 aanslagen ontvangen.

Informatie via digitaal loket
Via het digitaal loket op de website www.bghu.nl kan je de waterschaps- en/of gemeentelijke belastingzaken persoonlijk regelen. Bijvoorbeeld betalingen raadplegen, automatische incasso regelen, kwijtschelding aanvragen, het WOZ-taxatieverslag inzien of bezwaar maken. Ook kun je bellen met 088 – 0640200 of bij de bezoekersbalie van de BghU terecht (gehuisvest in het stadskantoor Utrecht).

Samenwerking
BghU is een samenwerkingsverband op het gebied van waterschaps- en gemeentelijke belastingen tussen Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Zeist.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES