RTV Stichtse Vecht

Nieuwe expositie Pauluskerk: ‘Wad anders’, schilderwerk van Joke van der Toolen

De Pauluskerk te Breukelen exposeert vanaf 1 maart 2020 schilderijen van Joke van der Toolen uit Woerden. De natuur is daarbij voornaamste bron van inspiratie: Hollandse luchten, landschappen en de Waddeneilanden.

Joke van der Toolen begon in 2009 met schilderen. Zij houdt van jongs af aan van tekenen. Zij onderzocht haar eigen stijl en kwam uit bij landschappen. Van der Toolen heeft een blijvende fascinatie voor de continue veranderingen in de natuur: de wisselende seizoenen, de eindeloze wolkenluchten en natuurlijk de kleuren die je voornamelijk op de Wadden ervaart. ‘Zee en luchten schilderen gaat als vanzelf’, zegt zij zelf over haar werk. ‘In mijn schilderijen speel ik met de elementen: herkenbaar en natuurlijk en ik voind het een uitdaging om een balans te vinden tussen compositie, kleur en licht, zowel in rust als beweging.’

Van der Toolen schildert met acrylverf: altijd met kwasten, vaak met een paletmes en regelmatig met haar vingers! Deze hobby is inmiddels uitgegroeid tot een ware passie met succesvolle exposities. Zij begeleidt schilderworkshops bij Studio 136 en is daarnaast werkzaam als kinder-en gezinscoach van Kinderpraktijk ‘De Sleutel’ in Woerden.

Zij schildert ook in opdracht. Een overzicht van haar werk is te zien via www.jokevandertoolen.com. Voor informatie of vragen kunt u haar een e-mail sturen via deze website.

De expositie is te zien op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 10.00 uur tot 16 uur in de Pauluskerk, Straatweg 37 te Breukelen en loopt tot 14 mei 2020.