GroenLinks wil meerderheidscoalitie en één of twee nieuwe wethouders

zondag 01 maart 2020 15.35 uur | laatst gewijzigd: zondag 01 maart 2020 15.41 uur | auteur: Robbert Oelp

Sinds afgelopen december is het duidelijk dat de huidige coalitie ervoor heeft gekozen om in een minderheidscoalitie verder te geen en de gehele raad bij de (mogelijke) komst van een vierde wethouder te betrekken. Bij de behandeling van deze motie in de raad van 3 maart aanstaande komt GroenLinks met een eigen motie waarin ze pleit voor een meerderheidscoalitie en het voordragen van één of twee wethouders.

De basis van de motie ligt in een aantal uitgangspunten. Zo vindt GroenLinks dat de lokale democratie gebaat is bij een college van B&W dat gevormd wordt door een meerderheid van de raad. Dat een minderheidscoalitie niet bijdraagt aan een solide besluitvorming en consensus. De partij vindt ook dat ondanks het wegvallen van Lokaal Liberaal en GroenLinks in het college nog steeds een meerderheidscollege is te vormen met of door andere partijen. 

De motie roept de burgemeester als voorzitter van de raad op een externe adviseur te zoeken die op basis van de geschetste uitgangspunten aan de raad ‘een nieuwe college voorstelt, dat gebaseerd is op een coalitie die bestaat uit een meerderheid binnen de raad waarbij één of twee wethouders voorgedragen worden door de partij / partijen die de nieuwe coalitie gaat / gaan versterken.’

 De raadsvergadering van dinsdag 3 maart is LIVE te volgen bij RTV Stichtse Vecht. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES