Video-installatie van innovatief kunstcollectief teamLab op Buitenplaats Doornburgh

maandag 09 maart 2020 20.24 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 10 maart 2020 14.00 uur | auteur: Buitenplaats Doornburgh

Vanaf 10 april is op Buitenplaats Doornburgh een digitaal kunstwerk te zien van het innovatieve kunstcollectief teamLab. Het kunstwerk is een digitale bloemenzee die meebeweegt met de tijd van de dag. Joanna van Dorp, Directeur van Stichting Buitenplaats Doornburgh: Joanna van Dorp: “Het is heel bijzonder dat we een werk van dit wereldberoemde kunstcollectief kunnen tonen. De kunstwerken van teamLab laten met technologie de grenzen tussen kijker en het kunstwerk vervagen. Het sluit mooi aan bij de moderne architectuur van , die ook de bezoeker verleidt tot rust en verdieping.” Het kunstwerk maakt deel uit van Buitenplaats in bloei, het nieuwe lenteprogramma van Doornburgh.

Wereldberoemd & innovatief
Het innovatieve kunstcollectief teamLab, gevestigd in Tokio, bestaat uit enkele honderden leden; van ingenieurs tot kunstenaars, van wiskundigen tot architecten. In deze samenwerking komen kunst, wetenschap en natuur samen. Het collectief maakt internationaal furore met interactieve kunstwerken die reageren op bewegingen van bezoekers. Te midden van deze digitale projecties waant de bezoeker zich in een kleurrijke wereld vol wonderlijke natuurverschijnselen die alle zintuigen prikkelen.

Digitale bloemenzee
Buitenplaats Doornburgh verwelkomt het werk ‘Continuous Life and Death at the Now of Eternity’ (2017), een grote video-installatie op diverse monitoren. Bezoekers worden uitgenodigd om het werk in alle rust te bekijken in één van de kapellen in de Priorij, het voormalige kloostergebouw van Buitenplaats Doornburgh. Tussen zonsopgang en zonsondergang verandert de video van kleur en het kunstwerk ziet er op elk moment van de dag anders uit. De toegang tot het kunstwerk is gratis, een ticket is dus niet nodig.

Buitenplaats in bloei
Het kunstwerk van teamLab is onderdeel van het voorjaarsprogramma van Doornburgh, Buitenplaats in bloei. Er zijn rondleidingen in het park, architectuurrondleidingen en bijzondere menu’s en culinaire workshops bij restaurant DeZusters. Meer informatie www.buitenplaatsdoornburgh.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES