Op reis met 'Momo de mol'

donderdag 12 maart 2020 08.47 uur | laatst gewijzigd: donderdag 12 maart 2020 08.51 uur | auteur: MEC

Op maandagmiddag 16 maart om 13.30 uur opent wethouder Veneklaas samen met de kinderen van groep 1/2 van ‘de Zilvermaan’ op feestelijke wijze de terugkeer van de kleine Mol in het Milieu Educatief Centrum te Maarssen. Van 16 maart tot en met 4 juni is Momo de mol weer te zien in het MEC Maarssen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht ter illustratie).

Jaren geleden maakte deze handpop al heel veel vriendjes in Maarssen, de kleine mol stoot zijn neus en komt verbaasd in de klas terecht. De kinderen brengen hem weer terug naar zijn molshoop in het MEC.

Momo de mol nodigt kinderen uit mee op reis te gaan. Door een ‘echte’ mollengang komen de kinderen ‘onder de grond’ terecht. Ze zingen het bodemlied en krijgen een helm met een lampje op.

Aan de hand van allerlei spelletjes en voel- en kijkactiviteiten ontdekken de kleuters van alles over de vriendjes van de mol, graven in de bodem, van kei tot klei en het mollenleven.

Bij al deze activiteiten wisselen verschillende werkvormen elkaar af. Daarnaast is er een knusse leeshoek met tal van bodemboeken voor kleuters.

 Openingstijden voor algemeen publiek: woensdagmiddag: 13.00 tot 17.00 uur. Groepen altijd op afspraak. De toegang is gratis.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES