BewonersStichtseVecht.nl biedt platform voor hulpzoekers en -verleners in crisistijd

maandag 16 maart 2020 19.26 uur | laatst gewijzigd: maandag 16 maart 2020 19.30 uur | auteur: BewonersStichtseVecht.nl

Het platform BewonersStichtseVecht.nl heeft op het platform een pagina gemaakt met informatie over het Coronavirus. Doel is om in deze crisis waar we echt allemaal mee te maken hebben, elkaar zo goed mogelijk te voorzien van informatie en elkaar hulp te bieden waar nodig.

Op de website www.bewonersstichtsevecht.nl/corona vinden inwoners meer informatie. 

Wat is het virus, wat zijn de huidige maatregelen, antwoorden op vragen van bewoners over het openbaarvervoer, sportclubs, scholen, etc. Niet alleen wordt in het Nederlands, Engels en in gebarentaal uitgelegd wat het coronavirus betekent, ook worden tips gegeven hoe aan kinderen (van peuters tot middelbare school) alles uit te leggen. Deze pagina zal conitnue aangevuld worden met nuttige informatie en links voor ouders, zzp-ers en iedereen die het nodig heeft.

Deze links worden door de bewoners van de gemeente zelf aan ons gegeven en wij plaatsen dit wanneer deze informatie komt van een betrouwbare bron (Overheid, media, ziekenhuis, etc). Tenslotte zorgen we er voor dat bewoners die hulpbehoevend zijn, geholpen kunnen worden door bewoners die ondersteuning kunnen geven. Via de pagina kunnen bewoners zich melden wanneer hulp nodig is èn wanneer hulp kan worden geboden.

" BewonersStichtseVecht.nl koppelt de hulpvrager aan de bewoner die hulp kan bieden, wij gaan daar niet tussen zitten. We delen onderstaande informatie met de hulpvrager, zodat jullie rechtstreeks contact met elkaar kunnen zoeken. Je bent zelf verantwoordelijk voor het delen van informatie, zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld nooit een pincode met je pasje geeft (bij boodschappen) en laat nooit zo maar iemand binnen. Spreek van te voren telefonisch met elkaar af, welke hulp je nodig hebt, zodat er geen verrassingen zijn."

Alles is overzichtelijk te vinden op www.BewonersStichtseVecht.nl/corona

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES