RTV Stichtse Vecht

Lokaal Liberaal stelt vragen over compensatieregeling eigen risico voor mini

Lokaal Liberaal heeft vragen aan het college van B&W gesteld naar aanleiding van het persbericht van het college van B&W over de compensatieregeling eigen risico voor minima.

De vaststelling van de compensatieregeling wettelijk verplicht eigen risico kwam deze week in het  nieuws.

Ron Druppers raadslid voor Lokaal Liberaal in de toelichting bij de vragen: 'Naar aanleiding van het persbericht van het college over de compensatieregeling eigen risico, waarin het college aangeeft dat het college invulling geeft aan haar ambitie om inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten tegemoet te komen in het wegvallen van de volledige compensatie van het eigen risico, dit terwijl iedereen weet dat dit een uitvloeisel is van de motie die op 12 november door Lokaal Liberaal is ingediend en unaniem door de gehele raad is aangenomen, heeft Lokaal Liberaal vragen.'

Lokaal Liberaal wil weten waarom er pas gecompenseerd wordt als inwoners meer dan € 300,- verplicht eigen risoco hebben betaald. Vraagt het zich af hoe het college aan het compensatiebedrag van € 150,- is gekomen? De partij wil daarnaast weten waarom de compensatie van € 150,- niet uitbetaald wordt op het ogenblik dat de inwoners € 150,- aan verplicht eigen risico hebben betaald?