Interview met Burgemeester Reinders

zaterdag 28 maart 2020 14.43 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 28 maart 2020 13.48 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Op zaterdag 28 maart had het team van het Zaterdag Live programma: 'Goedemorgen Weekend' een Skype interview met burgemeester Reinders. Hij is sinds 6 februari burgemeester van Stichtse Vecht en kreeg na zes weken al te maken met de corona-crisis in deze gemeente. Hoe kijkt hij aan tegen de crisis, het burgemeesterschap en als de crisis over is, wat zou hij dan als eerste gaan doen.

Werken vanuit huis
Ook de burgemeester is op dit moment voor het grote gedeelte van de week aan huis verbonden. Hoe houdt hij contact met de inwoners? Hoe krijgt hij informatie tot zich en hoe voelt dat werken vanuit huis?

Maatregelen
Vele evenementen zijn afgezegd. Heel spijtig voor de jaarlijkse lintjesregen, Koningsdag en 4/5 mei vieringen. Worden al deze vieringen afgeschaft of zijn er alternatieven mogelijk. Wat is het belangrijkste dat mensen moeten doen en hoe moet er gehandhaaft worden? Voorlopig houden het grootste gedeelte van de inwoners zich keurig aan de regels. 

Raads- en commissievergaderingen
De gemeente moet ook bestuurd worden. Hoe verloopt dit in het tijdperk waarbij iedereen afstand van elkaar moet houden en grote vergaderingen niet kunnen worden gehouden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES