Bloemen voor oudere huurders Portaal

donderdag 02 april 2020 10.15 uur | laatst gewijzigd: donderdag 02 april 2020 09.18 uur | auteur: Portaal

Medewerkers van woningcorporatie Portaal hebben deze week op verschillende huurderslocaties in Utrecht, Bunnik, Nieuwegein en Stichtse Vecht bloemen gebracht naar oudere huurders. Portaal: 'Op deze manier hopen we wat vrolijkheid in huis te brengen tijdens de coronacrisis.'

Duizenden bossen bloemen
Bij tientallen woongebouwen voor senioren in Utrecht, Bunnik, Nieuwegein en Stichtse Vecht zijn in totaal 2300 bossen gerbera’s bezorgd. Dat leidde tot vele mooie reacties: ter plekke, op veilige afstand van elkaar, maar ook belden diverse bewoners om te zeggen hoe blij ze met dit gebaar zijn. 

Praatje tegen de eenzaamheid
De bloemen zijn geplaatst in de centrale hal van de woongebouwen. Op een poster staat een korte toelichting. Op de poster wijzen we de bewoners ook op de actie “Praat met Portaal”. Mensen die behoefte hebben aan een praatje kunnen ons bellen. Gewoon om even te kletsen. Want voor sommigen is het wel erg stil en wellicht eenzaam geworden. We doen dit indachtig de woorden van koning Willem-Alexander: "Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel."

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES