Dertien horecagelegenheden na de coronacrisis aan de slag met terrassenexperiment

vrijdag 03 april 2020 10.19 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 04 april 2020 08.43 uur | auteur: Gemeente Stichtse Vecht

Eind januari 2020 heeft het college het besluit genomen om een terrassenexperiment uit te voeren in de periode van 1 april tot 1 oktober 2020. Doel van het terrassenexperiment is om in de praktijk uit te proberen hoe, wanneer en waar het openen van een terras gemakkelijker gemaakt kan worden. Er zijn dertien aanvragen gehonoreerd, maar in verband met het coronavirus is de start van het experiment uitgesteld. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Van 15 februari tot 6 maart jl. konden geïnteresseerde (horeca-)ondernemers zich aanmelden voor dit experiment. Er zijn 14 aanmeldingen ontvangen, waarvan er 13 gehonoreerd zijn.

 De bedrijven en organisaties die een Tijdelijke Terras Toestemming ontvangen zijn:

 •          De Proeverij, Eterij de Drie Gekroonde Laarsjes en Studio Idee in Loenen a/d/ Vecht
•           Sjatoo en Chew & Brew in Breukelen
•           Bar Bolenstein, De Eendracht, Enya, Maarssen aan de Kook, Venus, Vishandel Harry van Goor, Auguste en het Vechtstreekmuseum in Maarssen-Dorp

Uitstel start i.v.m. maatregelen tegen corona
Op zaterdagavond 14 maart jl. heeft de landelijke overheid alle horecabedrijven en musea gelast om hun deuren per direct te sluiten in verband met het coronavirus. Deze maatregel is vooralsnog van kracht tot en met 28 april 2020. In lijn hiermee is de daadwerkelijke start van het terrassenexperiment ook t/m deze datum uitgesteld.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES