Tjapko Poppens verkent verbreding coalitie Stichtse Vecht

vrijdag 03 april 2020 15.23 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 03 april 2020 14.40 uur | auteur: Robbert Oelp

Tjapko Poppens gaat opnieuw voor de gemeente Stichtse Vecht aan het werk. Hij is gevraagd te onderzoeken hoe er een coalitie kan komen die kan rekenen op de steun van de meerderheid van de gemeenteraad. De heer Poppens is burgemeester van Amstelveen en was na de verkiezingen van 2018 ook verkenner en formateur in Stichtse Vecht. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht: Start Coalitieonderhandelingen 24 maart 2018).

Sinds het vertrek van wethouder Linda van Dort van GroenLinks heeft het huidige college qua zetelaantal geen meerderheid meer in de gemeenteraad. In de gemeenteraad van 3 maart 2020 is een motie aangenomen. Daarin worden de drie coalitiepartijen, VVD, CDA en PvdA, gevraagd om een formateur te zoeken en te komen tot een coalitie die kan rekenen op een raadsmeerderheid. 

De fractievoorzitters van VVD, CDA en PvdA hebben de andere partijen voorgesteld om opnieuw een beroep te doen op Tjapko Poppens. In de eerste helft van april zal hij met alle fracties spreken. Tjapko Poppens: “Na de gesprekken met de fracties breng ik verslag uit aan de opdrachtgevers en de ander partijen die ik heb gesproken. Ik verwacht mijn bevindingen met twee weken klaar te hebben.”

“Twee jaar geleden werd breed de wens uitgesproken voor een collegiaal, verbindend en stevig bestuur. Men wilde elkaar vinden en inhoudelijke en programmatische verschillen overbruggen. Ik zal aan de fracties vragen in hoeverre ze nog achter deze woorden staan. We zullen met elkaar op zoek gaan naar de overeenkomsten. Ik zoek de verbinding.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES