Hotel Breukelen tijdelijk ingezet als zorg- en herstelhotel

woensdag 08 april 2020 19.29 uur | laatst gewijzigd: woensdag 08 april 2020 18.39 uur | auteur: Persbericht gemeente Stichtse Vecht

Van der Valk hotel Breukelen wordt vanaf woensdag 8 april tijdelijk ingericht en ingezet voor de opvang van zieke en herstellende patiënten met het coronavirus (COVID-19). Deze locatie is door de Veiligheidsregio Utrecht en de GGD regio Utrecht hiervoor aangewezen.

Zorgorganisatie Careyn zorgt samen met UtrechtZorg en collega-organisaties uit de provincie voor de inzet van verplegend personeel. In het hotel, dat in zijn geheel beschikbaar komt voor de opvang, zijn 217 kamers beschikbaar voor patiënten die te ziek zijn om thuis te blijven of herstellende zijn na een ziekenhuisopname. Opvang van patiënten is alleen mogelijk na verwijzing van huisarts of ziekenhuis. Kijk hier voor het bericht van de VRU.

Zorgvuldig en veilig
De gevolgen van het coronavirus zijn in onze hele samenleving voelbaar. Dat vraagt om een onorthodoxe aanpak. De komst van het zorghotel is noodzakelijk. Met het zorghotel komt er een veilige tussenoplossing voor patiënten met het coronavirus. Er werken veel instanties en organisaties samen om dit op een zorgvuldige en veilige manier te doen. Denk aan het Regionaal Overleg Acute Zorgketen, de GGDrU, de Veiligheidsregio Utrecht, zorginstellingen, zorgverzekeraars en het Van der Valk hotel. Het Van der Valk hotel is het eerste zorghotel in onze provincie.

Informatie voor omwonenden en bedrijven
De bewoners en ondernemers in de nabijheid van het hotel worden door de gemeente met een wijkbericht geïnformeerd. Ook de dorpsraden en wijkcommissies uit Breukelen, Kockengen en Nieuwer ter Aa worden geïnformeerd. Net als de ondernemers die gevestigd zijn op de naastgelegen bedrijventerreinen.

Bewoners en bedrijven in de buurt van het zorghotel lopen niet meer risico op een besmetting met het coronavirus dan anderen. In het zorghotel worden de richtlijnen van het RIVM nauwkeurig gevolgd. Het zorghotel is afgesloten voor publiek. Ook rondom het zorghotel zijn de landelijke maatregelen van kracht, dat betekent geen groepen groter dan 3 personen en 1,5 meter afstand bewaren. Hier zal handhavend worden opgetreden als de regels niet in acht worden genomen.

Foto: Gemeente Stichtse Vecht

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES